Şaşkın bir hoca Aykut Kocaman

Bazı eksik futbolcularından kaynaklanan şaşkınlığa düştü Aykut Kocaman.. Sen Fenerbahçe’de top oynarken hücum ağırlıklı bir takım futbolcusuydun. Fenerbahçe’ye de yakışan buydu zaten.

Teknik direktör oldun, nasıl bir futbol anlayışı içinde olduğunu anlayamıyorum. Takımın nasıl bir futbol içinde olduğunu hiç anlamıyorum. Koskoca Fenerbahçe takımını mütevazı bir Anadolu takımına çevirdin. 6 savunma oyuncusuyla maça başlıyorsun, sonra da galibiyet bekliyorsun. Bu futbol anlayışıyla Fenerbahçe zor maç kazanır.

Trabzonspor karşılaşmasında Hasan Ali’yi orta sahada oynattın. Ne dahiymişsin be kardeşim sen. Aatıf’ın ne asisti var ne de attığı gol.. Valbuena gibi bir futbolcu elindeyken takıntılı bir şekilde oynatmamakta ısrar ediyorsun. Trabzonspor karşısında oyuna girdikten sonra Valbuena’nın yaptığı katkının farkında değil misin? Senin böylesine star futbolculara akıllara durgunluk verecek takıntın var. Geçmişte Alex’e olduğu gibi.

Dirar’da ısrar ediyorsun. Hiçbir verimi olmayan bir futbolcu.

Mehmet Topal’ı stoper oynatıyorsun, Burak Yılmaz’ın atmış olduğu golde senin stoperlerin pozisyon hatası yapıyorlar. Demem o ki, yanlış kadroyu seçiyorsun ve de yanlış oynatıyorsun. Mehmet Topal’dan stoper olmaz kardeşim. Kendisini de zaten oynamak istemediği yerde oynatıyorsun. Jozef de Souza’nın atmış olduğu kafa golüyle son dakikalarda beraberliği yakalıyorsun. Maçtan sonra da verdiğin beyanatlarda kem-küm ediyorsun.

Fernandao bana göre iyi bir santrfor değil. Cüssesinin adamı hiç değil. Yerlerde sürünen bir şekil içinde. Sen doğru dürüst bir santrfor bulamıyorsan, hocalığın da tartışılır hale gelir. Aatıf’ta ısrar etme. Gel sen bizleri dinle. Valbuena’dan vazgeçme. Valbuena oynatılsın mı, oynatılmasın mı tartışmasından vazgeç. Ve Fenerbahçe’yi de düzgün bir şekilde sahaya sür ki; farklı bir Sarı-Lacivertli takım izleyelim.

“Şampiyon olacağız” diyorsun. O zaman ben de sana şunu soruyorum: “Bu futbolla mı?..”