Satürn Akrep’ten çıktı Yay burcuna geçiyor

Büyük olay gerçekleşti ve Satürn en sonunda Akrep burcundan çıktı. Akrepler, ekim 2012’den beri devam eden bu süreçte hayatın bazı katı gerçekleriyle yüzleşti. Zor da olsa gönüllü olarak vazgeçmeyi ve asla bırakamam sandıkları önemli unsurları arkalarında bırakmayı öğrendiler zira özümüze dönmeyi öğretmek Satürn’ün temel görevleri arasında.

Akrepler sıfırlandılar, yıkılan yapıların ardından yeni baştan bir temel kurdu, şimdi yepyeni ve sağlam bir yolda ilerliyor. Acı çektiler ama bilendiler, olgunlaşıp piştiler. Neye başladılarsa bir ömür boyu devam edebilir çünkü temeli çok sağlam oldu.

Şimdi ise 1985 kasımından beri tam 29 yıl sonra Satürn, Yay burcuna geçiyor. Yayların hayatlarındaki en önemli dönemlerden biri başlıyor ve büyük değişimler geliyor. Özgür ruhlu Yaylar istedikleri hızla hareket edemeyecek ama bu süreçte öğrenecekleri onları eskisinden daha güçlü kılacak.

Satürn 2017 Aralık ayına kadar burada kalacak ama tüm Yaylar sürekli aynı derecede etkilenmeyecek. 2015’te, 23-28 Kasım doğumlular Satürn’ün kısıtlayıcı ve zorlayıcı enerjisi altında olacak. Yaylardan başka 22-26 Mayıs doğumlu İkizler, 19-23 Şubat doğumlu Balıklar ve 24-28 Ağustos doğumlu Başaklar da aynı derecede olmasa bile çeşitli zorluklar yaşayacak ve sınavlardan geçecek. Satürn 29 yılda bir aynı burca gelir ama yedişer yıllık döngülerle hayatımızı etkiler.

HAFTANIN ŞANSLISI

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

ARTIK hayata daha iyimser bakmaya başlayacaksınız. Ekim 2012’den sonra belirli bir dönem hayatınızda büyük değişiklikler oldu. İşinizi, evinizi, evliliğinizi, sosyal hayatınızı ya da başka önemli bir unsuru geride bırakmanız ve hayata bir anlamda yeniden başlamanız gerekti. Temeli çok sağlam yeni bir yolda eskisinden çok daha hızlı ilerleyeceksiniz. Edindiğiniz bazı alışkanlıklar bir ömür sürebilir. Kilo vermiş ve daha disiplinli olmalısınız. Ancak önümüzdeki iki yıl boyunca para harcarken daha dikkatli olmanız gerekecek zira aylık geliriniz kısıtlanacak. 

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

GEÇEN iki yılda kredi borcu veya taksit ödemelerinden dolayı maddi bakımdan epey sıkışmış olmalısınız. Bu durumun nedeni ev, araba, okul taksitleri ya da iş sermayesi gibi önemli bir yatırım olabilir ama sırtınızdaki ağır borç yükü azalıyor. Eğer boşandıysanız veya iş ortaklığınızı sona erdirdiyseniz adil mal paylaşımı sağlanmamış olabilir. Önümüzdeki yıllar zorlanıp sağlam temel atacağınız alanlar üniversite, medya, hukuk ve yurtdışı bağlantılı... Yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Sizi tutan duvar gibi engeller kalkıyor ve en önemlisi ikili ilişkilerde oldukça zor bir dönemi geride bırakıyorsunuz. Bu dönemi sağlam atlatan ilişkiler kendilerini ispatlamış oldular. Evlilik, uzun süreli bir ilişki ya da iş ortaklığınız ciddi bir sınavdan geçti. Eğer evlilik ya da iş ortaklığınız fırtınayı atlatamadıysa ayrılırken mal paylaşımında haksızlığa uğrayabilirsiniz. Şimdi para sıkışıklığınız olabilir. Ev, araba veya iş sermayesi, okul taksidi gibi aylık ödemelerden dolayı sıkışabilirsiniz.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Önümüzdeki iki yıl yakın ilişkileriniz Satürn tarafından bir çeşit sınavdan geçecek; yeteri kadar sağlam olmayanlar bitecek ve yenilere yer açılacak. Yeni başlayan ilişkiler değil de evlilik ve ortaklık gibi uzun süreli ve resmi ilişkiler etkileniyor. İlişkiniz iyi gidebilir ama çeşitli nedenlerle fiziksel olarak ayrı kalabilirsiniz veya partneriniz sıkıntı yaşayabilir. Yaşı büyük, tecrübeli hatta Oğlak burcunun özelliklerini taşıyan biri ile ilişkiniz olabilir. Evlenebilirsiniz veya evlilikte sorumluluklar artabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Son birkaç yıl aşkta ya da çocuklarla olan ilişkinizde zorlandınız ve sorumluluklardan eğlenceye zaman ayıramadınız. Kimseleri beğenemediniz veya çocuklarla ilgili bazı konulara üzüldünüz belki ama rahatlayacak ve hayatın renkli yönlerine odaklanacaksınız. İki yıl sürecek yeni eğilimde, çalışma koşullarınızı yeniden yapılandıracak ve iş yapma metotlarınızı değiştireceksiniz. Sağlığınızda ihmal ettiğiniz sorunlar varsa, yüzleşecek ve düzeltmek için harekete geçeceksiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Yaklaşık iki yıldır eve ait sorumluluklar hareketlerinizi kısıtladı. Anne babanızla ilgili bir durum, ev masrafları ya da başka bir mülkten dolayı sıkıntı çektiniz. Artık rahatlıyorsunuz ve uzun yıllar benzer bir şey yaşamayacaksınız. Ancak çocuklarla ilgili sorumluluklar artabilir ya da yaratıcı yönünüz üzerinde çalışabilir ve örneğin bir hobinizden para kazanmaya başlayabilirsiniz. İlişkilere yaklaşımınız da değişecek, aşkı daha ciddiye alacak ve sıradan ilişkilerle zaman kaybetmek istemeyeceksiniz.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Geçtiğimiz yıllarda kardeş, kuzen, dayı gibi yakın akrabalarınızla ilgili sıkıntılar yaşadınız. Seyahat ve eğitimden dolayı zorlanmış da olabilirsiniz. Bu durum rahatlayacak ama eve ait sorumluluklarınız artacak. Yeni bir ev satın alabilirsiniz, evin masrafları ağır olabilir ya da daha küçük bir eve taşınabilirsiniz. Eviniz kalabalık olup yeriniz daralabilir. Anne veya babayla ilgili sorumluluklar artabilir. Yeni bir temel kuracaksınız ancak önce elinizdekinden vazgeçmeniz gerekebilir.  

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Son yıllarda, ne yapsanız aylık gelirinizi artıramıyordunuz. Maddi konularda gerçekçi ve pratik olmayı mecburen öğrenmiş olmalısınız. Artık daha kolay para kazanacak ve gelirinizi artırabileceksiniz. Yeni eğilimle beraber kardeş veya yakın akrabalarınızla ilişkilerinizde ya da onların hayatlarında sorunlar olabilir. Kısa mesafeli ulaşım zor olabilir ve araba planlarınız gecikebilir. Eğitim ve iletişim kökenli projelerinizde çok mücadele edebilir ama yeni bir alanda başlangıç yapabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Hayatınızda önemli bir dönemece geldiniz. Satürn, doğum gününüze göre sırayla sınavlardan geçirecek ve önemli dersler öğretecek. Sadeleşecek, sizi boş yere meşgul eden ne varsa hayatınızdan çıkaracaksınız. Sorumluluklar artabilir, hareket kabiliyetiniz azalabilir ama kazanan siz olacaksınız. Hayatın her alanında attığınız temeller sağlam ve uzun vadeli olacak. Bu etki altında fazla kilolardan kurtulabilir ve daha disiplinli olabilirsiniz ve ayrıca geçmişinizdeki bir erkek hayatınıza yeniden girebilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Artık sosyal hayatınız eski canlılığına kavuşuyor ve ilişkileriniz değişmiş olsa bile normale dönüyor. Önümüzdeki iki yıl, iç dünyanıza odaklanıp kendinizle hesaplaşıp, bir anlamda temizlik yapmanız gereken bir süreç. Bir terapist ya da uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz. İki yıl sonra yeni bir hayata başlayacaksınız ama ondan önce hedeflerinizi yeniden belirlemeniz, maddi ve manevi tüm yükleri sırtınızdan atarak, yer açmanız gerekecek. Maneviyata odaklanmalı ve düşünmelisiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Kariyerinizde önemli bir dönemi geride bırakıyorsunuz. Son iki yıl içinde bir konuyu sıfırdan öğrenip ‘çıraklık’ döneminden geçtiniz ya da başınızda durup sizi sürekli denetleyen bir yöneticiyle takdir edilmeden çalıştınız. Çıraklık sona eriyor, ağır sorumluluklar azalıyor, iş yerinizde dönen entrikalar ve sizi zorlayan yönetici de gidiyor. Hak ettiğiniz şekilde yükselebilirsiniz. Ancak yeni başlayan eğilimde arkadaşlarınızla eskisi gibi görüşemeyebilir ve yaşı büyük arkadaşlar edinebilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Önümüzdeki birkaç yıl çıraklık döneminiz olacak. Yeni bir alana geçebilir veya farklı bir konuyu öğrenmeye başlayabilirsiniz. İşlerinizin çok olacağı bu dönemde, iş yerinde entrikalar ve ofis politikalarıyla da uğraşmanız gerekebilir. Ama bu sürecin en sonunda gelebileceğiniz en yüksek noktaya ulaşabilirsiniz. Kariyerinizi istikrarlı bir çizgiye oturtabilir ve çok başarılı olabilirsiniz ancak kestirme yollardan kaçınmanız ve her şeyi kuralına göre yapmanız gerekecek. Annenizle ilgili sorumluluklar artabilir.