Savaş, sadece Gazze ve Filistin'de değil, bütün dünyada veriliyor

Evet , yukarıda iki fotoğraf..

Birisi, Vermont senatörü 'Yahudi' Bernie Sanders.. (Sanders'in Yahudi olduğunu bilhassa belirtmeliyiz. O, uzun zamandır, siyonist İsrail çetenin cinayetlerine ve Amerikan yönetimlerinin onlarca milyar dolar malî ve de silah yardımlarına şiddetle karşı çıkıyor..)

İkincisi, Virginia Tech. Uni. kampüsünde, 'siyonist İsrail çetesinin son 7 aya yakın zamandır Gazze'de, emsali görülmemiş bir barbarlıkla, 50 bin kadar savunmasız sivilleri bombardımanlar altında katletmek şeklinde işlediği cinayetler'i protesto eden binlerce gösterici arasında yer alan Müslüman öğrencilerden namaz kılan kızlar..

Columbia başta olmak üzere Amerikan üniversitelerinde gösterilerde tutuklananların 1000'i geçtiği bildiriliyor; 'Niye İsrail karşıtı gösteri yapıyorsunuz?' diye.. Evet, Amerikan Polisi, sırf bunun için tutukluyor o göstericileri..

Arizona Uni'deki protestoda yer alan Müslüman kızlar ise, polis tarafından başörtüleri tarafından zorla çıkarılarak kelepçelenmişler..

Dünyada neler cereyan ettiğini bilmeyenler veya görmek istemeyenler 'Hayır' ve 'Şerr' güçleri arasında dünya çapında yapılmakta olan hesaplaşmanın sadece Gazze'de cereyan ettiğini sanabilirler.

Dünkü haberler, Fransa'da da, ünlü Sorbon Üniversitesi'ndeki göstericilerin, polis zoruyla 'temizlendiğini' bildiriyordu. (Kullanılan kelime, evet, aynen böyle...)

Pazar günü Hamburg'da siyonist İsrail'in Filistin'deki barbarlıklarını protesto edenlere haşin şekilde müdahale eden Alman polisinin davranışı karşısında, Almanya İçişleri Bakanı Mm. Nancy Faeser, 'siyasî gösterilerde suç işlenmesi halinde, polisin sert davranmasını' emrettiğini açıklıyor. 'Caddelerimizde, meydanlarımızda bu tür İslamî gösteri görmeye tahammül zor.. Polisin sert tepkisi yerinde ve iyi bir şey..' diyor.. 'Yetkililerin izlemesi devam edecek.. Bu gösterilere yeni katılanları da izliyoruz..' diye 'gözdağı' vermeyi de ihmal etmiyor.. (Bu 'nâzik' hanımefendi, polise verdiği 'sert davranacaksınız..' emrindeki ölçünün mahiyet ve derecesi ve de suçun işlenip işlenmediğinin, o anda polisin nasıl teşhis edip karar vereceği konusuna değinmemiş..) Hamburg'daki gösterilerde taşınan pankartlardan birinde, iki milyarlık dev bir Müslüman dünyasının çaresizliğine bir çare olarak, 'Çözüm, Hılâfet'tedir..' (Kalifat ist die Lösung) pankartının taşınması, Almanya'daki polisleri de çok kızdırmış.. Hılâfet denilince, Almanlar'ın da İngilizler, Fransızlar gibi 'kamalist' olduğunu kim tahmin edebilirdi?

*

ABD Senatosundaki önemli Yahudi isimlerden biri olan bağımsız Vermont Senatörü 85-86 yaşındaki Bernie Sanders, CNN'in "State of the Union" programında, Netanyahu'nun Gazze'de, Filistin'de etnik temizlik yaptığını' feryat edercesine dile getirmiş..

Amerikan üniversitelerinde süren Filistin'e destek gösterilerinde, 'Yahudi karşıtı/ antisemit' söylemlerin de olduğunun söylenmesi üzerine Sanders, 'Yahudi karşıtlığı'na, evet, karşı çıkılmalıdır; ama, her türlü nefret söylemine ve 'İslam düşmanlığı'na (İslamofobi'ya) da karşı çıkılması gerektiğini' vurgulamış..

Netanyahu'nun, Gazze'de yol açtığı insanî facia olduğunu; İsrail'in 6,5 ayda Gazze toplumunun yüzde 5'ini öldürdüğünü, bunun modern savaş tarihinde bir benzerinin görülmediğini, bunun hesabını vermesi gerektiğini" ve Amerikan halkının çoğunun Netanyahu'nun savaş makinesinden iğrendiğini, ABD'nin ona destek verilmesine karşı çıktığını' söyleyen Sanders, 'soykırım' tanımlamasının mahkemelerce yapıldığına değinip, "Ancak Netanyahu'nun Gazze'de etnik temizlik yaptığı tartışma götürmez bir konu. Gazze halkının yüzde 80'ini yerinden etti. Şimdi de 'güvenli bölge' diye ilan ettiği ve insanların sığındığı Refah'a saldırı planlıyor. Bu kabul edilemez. Netanyahu, kendisine karşı çıkanlara, 'anti-semit/ Yahudi karşıtı suçlaması yapıyor; ama, ben bir Yahudi olarak belirteyim ki, asıl 'anti- semitizm'i, o, Siyonist emelleri için yapıyor." ifadelerini kullanıyor.

*

Bu vesileyle belirteyim ki, İstanbul'da geçtiğimiz günlerde tertiplenen 'Kudüs Platformu'na 'uluslararası hukuk uzmanları' yerine, keşke, Amerikan senatörü 'Yahudi' Bernie Sanders dâvet edilseydi.. Adam, evet, 'Yahudi', ama Netanyahu gibi, 'Yahudi gözüküp' gerçekte ise, firavunluğa özenmiyor; vicdanı olan bir yahudi olarak hareket ediyor.

Amerikan Yahudilerinden büyük bir kalabalığa hitab eden Yahudi bir genç kızın, sık sık vurguladığı, İsrail'in, Yahudileri 'siyonizm putu'na taptırmak için çaba harcadığına dair ve bir 'manifesto' havasında yaptığı son derece çarpıcı ve 'Bizi siyonizm putuna taptıramayacaksınız..' sözlerinin de bulunduğu konuşmasını bir sonraki yazıda ele alalım, inşaallah..

*

Bu vesileyle, -Müslüman olmasalar da, bir kısım 'Ehl-i Kitab'a Baqara Sûresi-62. Âyette verilen, 'Şüphesiz, iman edenler; Yahudilerden, Hristiyanlardan ve Sâbiîler'den de Allah'a ve Âhiret gününe inanıp, sâlih amel işleyenler için, rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler..' meâlindeki müjdeyi de hatırlayalım.

*

Bu arada, İstanbul BŞ Belediye Başkanı İmamoğlu ise, bir Amerikan televizyonuna verdiği röportajda, 'HAMAS' için 'terörist bir örgüt' olduğunu söylemiş.. Bu kişiye oy veren herkes, o sözün vebâlini de üstleniyor denilse, yanlış mı olur?

Müslüman yurdu Filistin ülkesini ve Müslüman halkını, taa 1948'den bu yana, 75-76 yıldır, tahakküm ve zulmü altında yok etmeye çalışan bir siyonist çeteye karşı insan onurunu korumak için onca yoksulluklar içinde mücahede eden bir Müslüman örgüt olan HAMAS'a 'terörist' diyen ve amma özellikle seçim çalışmalarında insanların İslâmî hassasiyetlerine de hitab eden kişilerin bu yaklaşımlarına söyleyecek bir söz bulmakta zorlanıyor insan..

*

İstanbul AK Parti m.vekili ve Meclis İdare Âmiri Hasan Turan' kardeşimizin dün gönderdiği bir mesajında bir vesileyle, 'Ne günlere kaldık, ey Gazi Hünkâr..' diye başlayan bir beyt vardı, bilen bilir; ben onun ikinci mısraını okumuyorum.

*