Savunma değil yol geçen hanı

Büyük ve şampiyon takımların istatistiklerde öne çıkan en büyük özellikleri, az gol yiyip çok gol atmalarıdır. Galatasaray takım defansı konusunda sınıfta kalmıştır. Galatasaray’ın defansı Muslera olmasa yol geçen hanından beter. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan Çaykur Rizespor, ilk yarıda Carole’ün bölgesinden Ahmet İlhan’la tehlikeli oldu. 10.dakikada Ahmet İlhan’ın sert şutu direkten döndü. Oyunun tempo kazanma sebebi ve pozisyon zenginliği, orta alandaki mücadele her iki takım adına zayıftı. Rizespor 2 net pozisyonda Ahmet İlhan, rakip defans arkasına koşuları yaparak yakaladıklarını atsa konuk ekip sürpriz yapabilirdi. Galatasaray, Emre ile yakaladığı pozisyonlarda bu futbolcunun gecikmesi sonucu golü bulamadı.

Oyun karşılıklı gidip gelmelerin dışında Rize 30.dakikadan sonra rakip sahaya yerleşip Galatasaray’ı baskı altında tuttu. Sarı-Kırmızılılar ise ilk maçtaki 3-1’lik skor avantajını koruyup takım halinde alan savunması yaptı ve kontra ataklarla gol aradı.

İkinci yarıya pozisyonlarla başlayan taraf Rizespor’du. Slyvestre, Hakan Balta’nın hatasından yakaladığı müsait pozisyonda topu Muslera’ya teslim edince skora etki edemedi. Mehmet Akyüz ve Ahmet İlhan, Carole’ün karidorunu delik deşik etti. Her seferinde bu koridora atılan toplar Muslera’nın kurtarışları ile sonlandı. Galatasaray hızlı kontra ataklarla Sabri, Podolski, Emre, Umut ve Sinan’la rakip kalede pozisyonlar yakaladı ama bunları gole çeviremedi.

Cim-Bom 0-0’lik skorla final biletini cebine koydu ama bu tempo ve arzusuz oyununu pazar günü Beşiktaş derbisinde sergilerse favori taraf Kartal olur.