Savunma kurtardı

Mükemmel bir ilk yarı. İki takım da istekli.  Sivassporlu futbolcuların sahaya yayılışları ve ilk toplara hamleleri maçı ne kadar istediklerini ortaya koydu.

Beşiktaş ise buralara boşuna gelmedik biz iyi takımız görüntüsüyle maça en az Sivasspor kadar asıldılar.

Sivas'ın sağ ve sol bekleri hücuma çok iyi çıktı. Ama Beşiktaş bu hamleye çabuk karşılık verdi.  Beşiktaş'ın en sıkıntılı kısmı savunması, Opare'nin iyi oyunu ve Necip'in olağanüstü dikkatli oyunu ile güvenilir hale geldi.  Zaten orta saha verimlilik açısından Türkiye'nin en iyisi olan Beşiktaş yaptığı pas trafiği ile rakibin daha çok efor sarf edip yorulmasına sebep oluyor.

Gökhan ve Demba Ba sıkı markaj altında ilk yarı pozisyon üretemedi ama rakiplerine de ileri çıkma fırsatı vermedi.  İlk yarı takımlar üstünlük sağlayamamasına rağmen Necip'in mükemmel uzun topuna Atiba'nın dokunuşuyla Beşiktaş'ın 1-0 öne geçmesi ile bitti.  Zaten başka türlü gol olma şansını iki takım da ilk yarıda birbirlerine tanımadı.

İkinci yarı Beşiktaş gereksiz olarak geriye çok yaslanınca Sivasspor bilhassa Cicinho tarafından yüklenmeye ve gol pozisyonu bulmaya başladı.   Sivas, Aatıf ve Mehdi ile orta sahadan, Ziya ve  Cicinho ile bekleriyle Beşiktaş kalesinde büyük baskı kurdu.  Hatta net pozisyonlardan da faydalanamadı.

İkinci yarı Sivas hücum etti, Beşiktaş savundu.  İlk yarıdaki Beşiktaş nereye gitti kimse anlayamadı.  O pas yapan, rakibi orta sahada durduran Beşiktaş orta sahası tamamen ortadan silindi.

Bugüne kadar orta saha ve ileri ucun sırtında taşıdığı savunma bu maçta hele ikinci yarıda takımını sırtında taşıdı desek yeridir.  Sivasspor bütün baskısına rağmen kaleci Cenk'i ve savunmayı geçemeyince Beşiktaş altın değerinde üç puana sahip oldu.

Sivasspor, Fener’den sonra ligin en iyi beklerine sahip.