Savunma yine içler acısıydı

Galatasaray üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası önce kupada Rizespor’u, daha sonra ligde Kasımpaşa’yı farklı geçerek biraz olsun silkelenip kendine gelmişti. Bursaspor karşısında maça tempolu giren, son zamanların en iyi başlangıcını yapan taraf Galatasaray’dı. İlk 20 dakikada Galatasaray, Bursa’nın defans arkasına attığı toplarla Yasin ve Sabri’yle 2 net gol pozisyonuna girdi ama yararlanamadı. İki takım da orta sahaları çok çabuk geçiyor, araya ve arkaya atılan toplarda defansları hata yapıyordu. Bursaspor 35’te Galatasaray’ın faul diye durduğu anda, Batalla’nın kendi çabasıyla yarattığı pozisyonun devamında Sivok’un bir santrafor gibi kaliteli ve uçarak attığı Süper Lig’deki 17. golü gerçekten jeneriklikti. Bu golden sonra maçın kontrolü tamamen Bursa’ya geçti. Timsah’ın Stoch’la iki uzaktan bir de Muslera’yla karşı karşıya kaçırdığı gol pozisyonu vardı ki; akıllara zarardı.

Galatasaray’da Selçuk İnan’ın geri dönmesiyle rakip arasına ve arkasına atılan toplar çok etkiliydi. Ancak Sarı-Kırmızılılar’ın sezon başından bu yana en büyük zaafı; defansta kademeler ve adam paylaşımı hataları, ful devam ediyor.

İkinci yarıya hızlı giren Galatasaray gole erken kavuştu. 50’de Emre ceza sahasına ortaladı, Podolski gelen topu çok iyi indirdi, karambolde Olcan topu filelerle buluşturarak eşitliği sağladı. Maçın son 10 dakikasında Galatasaray’ın Yasin’le 2, Podolski ve Olcan’la birer net pozisyonu harcaması puanların bölüşülmesine neden oldu. Böylece Galatasaray üst üste 12. deplamanında da gülemedi.

Cim-Bom tarihinin en çok gol yediği sezonunu yaşıyor. Bu da size Galatasaray’ın defansının ne kadar kötü olduğu hakkında net bir fikir vermiyor mu?