Seba’nın ardından...

Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın vefatının ardından Fenerbahçe Tv ve Galatasaray Tv özel yayına ne geçti. Şık bir davranış, karar verenleri kutlamak lazım. 

Kutlamak yetmez ama bir de soru sormak gerek. Madem istediğinizde bu kadar centilmen olabiliyorsunuz o zaman neden tüm sezon kavga ediyorsunuz? Cevap olarak denilebilir ki Seba’nın kişiliği bu 
saygıyı hak etti.

O zaman da soru şu olur, neden Süleyman Seba gibi saygı duyulacak ve öyle hatırlanacak bir isim olmak için uğraşmıyorsunuz?.. 

CNBC-e’de olanlar...

Pazartesi günü Cnbc-e kapanıyor mu diye sormuş, televizyonculuk piyasasında konuşulanlardan söz 
etmiştim. Arada geçen 4 günde onlarca kişi işten çıkarıldı, Ankara 
büro kapatıldı.

Peki bundan sonra ne olacak? Doğuş Grubu, Cnbc-e’nin boşalttığı fiziki alanla ilgili kararını verdi diye biliyorum. Bu konudaki iddialarından biri TV 8’in Doğuş Grubu binasına taşınacağı yolunda, olabilir mi, neden olmasın? 

Ankara’da işten çıkarılan elemanlardan Zerrin Elçi, hem Reuters hem de dış politika tecrübesi olan bir isim, neden grup içinde değerlendirme yoluna gidilmedi acaba? Asıl çıkarmanın yaşandığı İstanbul’da giden isimler umarım en kısa sürede iş bulurlar ama sektörde iş arayan çok.

Doğrusunu isterseniz kötü bir kanal değildi Cnbc-e. Para kazansa tahminen böyle bir adım atılmazdı, aslında bu durum biraz da finans piyasalarının ayıbı sanki....

Digiturk 2 film yayınlamış...

Robin Williams’ın ölümünün ardından platformlar, D-Smart ve Digiturk’e özel hafta düzenleme önerisinde bulunmuştum. Digiturk, Jakob The Liar ve Father’s Day filmlerini Moviemax Star HD’de yayınlamış.

Önceki gün ve Pazartesi gününe de tekrarlar konmuş. Böyle zamanlarda elde olan filmlerin yayınlanması güzel ama bence insanların neler yaptıklarına da bakmak lazım. Robin Williams’ın ölüm haberinin ardından en fazla Ölü Ozanlar Derneği’ne dair sahneler paylaşıldı.

Ardından da Günaydın Vietnam filminden sahneler geldi. Gösterim hakkı elbette hemen alınamayabilir ama bence iş yapacak filmler daha çok bu saydıklarım. Bir de yayınların abonesi daha çok olan kanallarda olması sanki daha fazla amaca hizmet edebilir.