Seçilmiş siyaset...

Siyaset genellikle gözle görülen işler yapılması mantığına dayanır. Oysa, Bosna’da, görece kırsal bir alanda, katliama uğramış insanlara, evlerini terk etmesinler diye sera kurmak, geçimlerini sağlamaları için hayvancılık yapmalarına yardım etmek sadece siyasetle izah edilemez. 

Çarşamba akşamı İstanbul’da 8 yıl AK Parti İl Başkanlığı yapan Aziz Babuşcu, Bosna’da yaptıklarına dair cümleler kurarken aklımdan bunlar geçti. 

Medyanın alıştığından farklı bir Başkan oldu Aziz Babuşcu şimdi milletvekili aday adayı ve yine farklı. Aziz Bey’in hoşuna gitsin falan diye kurmadım bu cümleyi.Herkesin meramını broşürle anlattığı bir dönemde Aziz Bey yazdığı Seçilmiş Siyaset kitabıyla çıktı karşımıza.

*   *  * 

İstanbul’da yaptıklarından, 50 bin kişilik stadyum kongresinden ya da mitinglerdekalabalık rekoru kırılmasından söz etmeyeceğim.

Suriyeli mültecilere yardım için yaşadığı heyecanın en yakın tanıklarından biriyim.Sonra Çanakkale’de düzenlenen iftarlar, şehitlerin yaptığı son iftarda yedikleriyle yapılan toplu iftarlar.

Daha önemlisi, komşuluk kültürünün yeniden canlanmasını sağlayan iftarlar. 

Gölge Başkan köşesini yazarken İstanbul’un tüm ilçelerinde, tüm belediyeleriyle te mas halindeydim. Daha o zamanlarda Aziz Başkan’la tanışmamıştım.

Gittiğim her yerde “Aziz Başkan makamda oturan değil sokakta olan belediye başkanı sever” cümlesini duyuyordum. 

Sonra tanıştık, sadece örgütünü değil şehrini ve verilen her hizmeti, da ha önemlisi tek bir aksama olsa onu bile bilen bir Başkan çıktı karşıma... 

*   *  * 

Tevazu kısmını es geçmeyeceğim...Aradığınızda telefona mutlaka dönen biridir Aziz Babuşcu. Seçilmiş Siyaset kitabı için düzenlenen gecede gördük kibilim,iş ve medya dünyasıyla çok güçlü ilişkiler kurmuş.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu başta olmak üzere, eski dostluklarını korumaya özen göstermiş ki yapılan konuşmalarda en eğlenceli bölüm HamdiBey’in anlattıklarıydı.

Uzatmayayım, İstanbul’da iz bırakan bir 8 yıl geçirdi Aziz Başkan ve bir kitapla veda etti bize.Aklımda nasıl kalacak derseniz, davasının neferi ol mayı komutan olmaya tercih eden adam derim...