Seda Sayan ve Show Ana Haber...

Seda Sayan, Evleneceksen Gel programıyla döndü Show Tv ekranlarına.Fikir fena değil aslında Seda Sayan fark yaratacak potansiyele sahip bir televizyoncu ama reyting kötü geldi. Önce birnoktanın altını çizmek lazım.

Seda Sayan Kanal D’de kraliçe olduğu günleri arıyor uzun zamandır.Beyaz Tv’de kanal ortalamasının üzerindeydi reytingi, tekrar büyük kanallara gelince programı başarısız olan, yayından kaldırılan programcı haline geldi bir anda ve elbet bundan hoşlanmadı.

Bir nokta daha, Show Tv, Seda Sayan’ın programını konuk tartışması yüzünden değil istediği reyting gelmediği için kaldırdı. Şimdi bir sezondaki 3. denemesinde Seda Sayan...

*   *   * 

Seda Sayan tek başına değil bu programda, ortağı, daha önce Fox Tv’de Su Gibi programından hatırladığımız Uğur Arslan. Uğur Arslan’ın eski ortağı Songül Karlı sitemleriyle aslında programın reklamının yapılmasını da sağladı ama belli ki yetmemiş bu. Önemli nokta, Seda Sayan’ın aldığı ve alacağı reyting sadece kendi durumunu belirlemiyor. Ardından gelen haber bülteni ne kadar çırpınırsa çırpınsın reytingi bir yere kadar çekebiliyor sonra diziler düşük reytingle başlıyor. Bu Tarz Benim yayını sırasında ana haber uçuyordu şimdi önü nedeniyle onlar da sıkıntı yaşıyorlar.

ATV’ye bakın, önleri zayıf ve ne yaparlarsa yapsınlar bir yere kadar tırmandırabiliyorlar reytingi.Aksi örnek yıllarca Kanal D haber Arka Sokaklar’ın tekrar rüzgarından faydalandı. Özetlemek gerekirse ana haber önünde olan programların fazla patinaj yapılmasına genellikle izin verilmez.

*   *   * 

Önce bana garip gelen kararı söyleyeyim... Esra Erol’un karşısına aynı tarz program koymak büyük hata. Yıllardır aynı işi, aynı standartta yapıyor Esra, Seda Sayan 3. denemede... Fox Tv, Su Gibi’yi yollayıp Esra Erol’u almıştı, Show Tv şimdi aynı saatte Su Gibi’nin yarısını Fox’un karşısına koydu.

Bu tarz formatlarda iki sunucuyla başarı yakalamak daha zor. Alişan ve Ayşe Özyılmaz örneğini hatırlayın, televizyonculukta ortakların uyumsuzluğu her zaman sorun yaratma riski taşır.

Seda Sayan kötü televizyoncu demek haksızlık olur ama günümüz yayıncılığında yenilenmesi gerektiği noktaları biraz atlamış gibi bir yanı var, daha doğrusu benim adım yeter özgüvenini gözden geçirmeli biraz...

Sonuç mu, saati ve formatı nedeniyle bu program hep Esra Erol’la kıyaslanacak ve haliyle de maça 1-0 mağlup başlamış oldu.