Şeddeli Uşşak Cemal efendi..!

Türkiye tarihinin en büyük  ekonomik başarılarına imza atmış, örnek gösterilen  bir hükmet ve  o hükümetin lideri  Recep Tayyip Erdoğan’ı, ülke gerçeğini tamamen gizleyerek  insafsızca yerden yere vuran, faizlerin yükselmesinden gayet mutlu bir kısım faiz severin de  katıldığı Ahmet Hakan’ın programında  “cemaat” ismi ile maruf yapılanmanın sözcülerinden GYV başkan yardımcısı Cemal Uşşak’ın zevkten dört köşe olmuş hali ibretlikti..!

Dünyanın önde gelen ekonomilerinin ciddi krizlerle sarsıldığı geçtiğimiz yıllarda, ülkesini  fırtınalardan kazasız belasız atlatmayı başarmış, adetateğet geçirmeye muktedir olmuş bir Başbakan’a kin ve nefret kusanları, şeddeli Uşşak Cemal efendinin  program boyunca kafa sallayıp onaylaması ve destek vermesi  yeni nesillere ihanetçileri tarif etmesi açısından  önemli bir örnek teşkil ediyordu..!

Şeddeli Uşşak Cemal efendi  o tefeci teşnelere, “ne kadar da doğru söylüyorsunuz” edasıyla ve hatta “şurası eksik kaldı, bunu da söyleyin, atlamayın” gibilerden yaptığı bazı yalan yanlış düzeltmeler ve provokatif hatırlatmalar çokilginç ve iğrençti..!

Program katılımcılarından ismi Ahmet olan fakat bu milletin çocuğu bir Ahmet gibi değil de eğitildiği batı dünyası neferi ağzıyla, Türkiye’nin geldiği noktayı Bade Harabul Basra deyimi ile tarif edip;  sizhala ne konuşuyorsunuz. Görmedik mi geçen hafta Brüksel’de yaşananları. Toplantılardan çıkan süklüm püklüm bir Tayyip Erdoğan, Avrupa gözünde geleceğe dönük güven duygusu paramparça olmuş bir Türkiye, Tayyip Erdoğan’la bu iş gitmez inancında bir Avrupa, Türkiye’yi yönetemeyen ve sırtında inanılmaz bir yolsuzluk kamburu olan bir Başbakan var!  Türkiye’nin Berlusconi’si olmuş bir Başbakan, derken, şeddeliUşşak Cemal efendi adeta nefesini tutmuş,  konuşanın insicamı bozulur ve nefret söylemlerinde herhangi bir şey unutur, eksik kalır endişesiyle çıt bile çıkartmıyordu. .!

Ahmet İnsel’in Başbakanı insafsız ve ahlaksızca hezeyanlarla dolu eleştirileri şeddeli Uşşak Cemal efendiyi ziyadesi ile memnun etmişti…!  Bu memnuniyetin altında  yatan gerçek, ülkenin planlandığı gibi  gibi harap olması ve ardından  hocaefendisinin ülkeye muhteşem dönüşü için hayal ettiği ortamın işaretçisi olması mıydı, neydi..?

Hatta konuşmasına nefretle devam eden  “geziciAhmet İnsel’in,  “yolsuzluk” diye tarif ettiği, gençliğe ve geleceğe hizmet eden bir kısım vakıfların desteklenmesi meselesine şeddeli Uşşak Cemal efendi dayanamadı, gezi zekâlıya desteğin tam zamanıydı ve hemen atlayıp, büyük marifetmiş gibi söze girerek onagurup menfaati” denir gurup menfaati,  diye psikolojik bir tanımlama bile yaptı…  

Ulvi bir vazife  ifa eden gerçek bir dai’nin  görev aşkını sergiliyordu bu davranışı, şeddeli Uşşak’ın..! 

Gurup menfaatini ve cemaat taassubunu tarihte görülmemiş bir şekliyle hücrelerine kadar yaşayan hareketin bağımlısı şeddeli Uşşak Cemal efendi nin halinden öyle anlaşılıyordu ki ;

Yurt içinde ve yurt dışında şöyle hizmet ediyoruz, böyle insanlığa faydalı çalışmalar yapıyoruz diye lanse ettikleri derneklerine,  vakıflarına, yurtlarına, okullarına, üniversitelerine, medya kuruluşlarına sanki hiçbir destek alamamış..!

Yardım ve destek talebiyle kapılarını çaldıkları belediyeler, devlet kurumları ve kuruluşları kapılarını sanki yüzlerine çarpmış..!

Yurt dışında yönlendirdikleri  “hizmet hareketitaassublu kuruluşlar, devletin elçiliklerinden veya devlete bağlı farklı kuruluşlar sanki onlara üvey evlat muamelesi yapmış..!

Şeddeli Uşşak Cemal efendinin, İmam Hatip ıskartası Ahmet Hakan’ın programı boyunca pişkinliğine diyecek yoktu vesselam..!

O kadar pişkindi ki şeddeli Uşşak Cemal efendi, yakın zamana kadarkardeşiz dediği insanların gayretlerine, siyaset kurumunun temsilcilerine, hükümete ve hükümetin liderini hedef alan salyalı saldırılar karşısında kılı kıpırdamadı..!

Eşrefi mahluk olan bir insan, gözleri önünde kardeşine tecavüz edilirken bu kadar soğuk kanlı nasıl durur..! Ve hatta tecavüzcülere taktik verir...! Ne geniş meşreptir bu şeddeli Uşşak..!

Bereket ki programda, tecavüzcülere karşı direnen ve milletine hizmet edenlerin hakkını yerde bırakmayan millet çocukları vardı..!

O millet çocukları,  milletin adamını savunurken, şeddeli Uşşak Cemal efendinin, “sizde nerden çıktınız şimdi” edalı  rahatsızlığı, “one minute” yemiş İzrail devlet adamı suratına benzer yüzünden okunuyordu..!

Twitter; @ahmethamdicamli