Şefini Al Gel

Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde turizm sektör temsilcilerine yaptığı konuşmada “Türkiye’nin içerisinden geçtiği bu kritik dönemde her alanda olduğu gibi turizmde de yanımızda yer alan ve yer alacak olan herkese şahsım, milletim adına şükranlarımı özellikle ifade ediyorum" diyerek, komşunu al gel  kampanyasıyla turizmde yeni bir atılım dönemine girdiğimizi ifade etmişti.

Ülkemiz için büyük bir önemi olan gastronomi turizminin emektarları Türk mutfağının lezzet elçileri de 22-25 Şubat’ta Aydın Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Ege Bölgesi 2. Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı için büyük bir heyecenla geri sayıma başladı. Fuarın ev sahipliğini GT Platform Fuarcılık Gül Ceylan yapıyor. Bu vesile ile Türkiye Aşçılar Federasyonu 'Şefini Al Gel' diyerek 14 ülkenin katılımı ile uluslararası formatta yemek yarışmasıyla  meslektaşlarını Türkiye’ye davet etti.

 Organizasyonda ülkemiz şeflerinin yanında Almanya, Romanya, Suudi Arabistan, Maldivler, Malezya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, İsrail, Singapur, İtalya ve Montenegro’dan gelecek yarışmacı ve jüri üyelerini ağırlayacak. Ekibin başında ise Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andereas Gugler görev yapacak.

Şeflerin bu buluşmasında TAFED Başkanı Zeki Açıköz, TAFED Milli Takımlar Başkanı Rahmi Yılmaz,  Milli Takımlar Direktörü Emrah Köksal Sezgin, meslektaşlarına yapacakları ikinci çağrıyla aileleri ve yakın dostlarıyla senelik izinlerinde Türkiye’nin neresinde tatil yapmak isterlerse Kuşadası’ndan Kapadokya’ya, Çeşme’den Bodrum’a, Antalya’ya tatil için Türkiye’yi tercih etmelerini ve kendilerini aileleri ve yakınlarıyla birlikte geleneksel Türk misafirperverliği ve lezzetleriyle ağırlayacaklarını ve üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade edecekler.

Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu komşunu al gel çağrısına gönülden destek olarak ivedi bir şekilde harekete geçen Türk mutfağının gönüllü lezzet elçilerinin duyarlılıklarını ve göstermiş oldukları özveri, çaba ve gayreti sizlerle  paylaşmak istedim.