Şefsiz çaldılar

Beşiktaş 11 parçadan oluşan bir bütün. O bütünlük iyi iş yapıyor. Parçaların 2-3’ü çok özel. Onlara dokunursanız ya da onlar formsuz olursa bütünlük zedeleniyor ve takım değerini veren oyun özelliği kayboluyor. Üç parça birlikte değişirse dedim, ama biri var ki tek başına da yokluğu sorun yaratıyor. O Fernandes. Diğerleri gününe göre değişen ikili olmakta. Söz gelimi bir zaman Veli’yi aradı takım bir zaman Oğuzhan’ı... Dün Oğuzhan Fernandes rolü oynayamadı... Dönerek yaptığı iyi bir gol vuruşu oldu, ancak yanlış pasları da çoktu. Fizik güç gereken pozisyonlarda da zorlandı. Necip de lider değildi dün. Bir ölçüde Toraman. Aslına bakarsanız Beşiktaş dün şefsiz çalan orkestra gibiydi.

Beşiktaş takım savunmasında başarılı olmamasına karşın hücumdaki yeterliği ile kendini zirve grubu içine sokmuştu. Ancak puan cetvelinin yukarısında ayakta yer yok! Müthiş sıkışık. Bir omuz yedin mi aşağı düşebiliyorsun. Onun için hep kazanmak gerek.

Beşiktaş’ın Fernandez’siz oluşu Orduspor’u gevşetmemişti. Son beş maçının birini kazanıp, üçünü yitirirken 5 atıp 8 yiyen Orduspor; son beş maçının dördünü kazanıp, birini berabere bitirirken kendisi gibi 8 gol yese de 17 gol atan Beşiktaş’a karşı ‘önce savunma’ diyerek mücadele etti. Hücumu kontratak fırsatlarına bıraktı. Ki bunda da zaman zaman başarılı oldu. Çünkü Beşiktaş da Orduspor’un ekmeğine yağ sürecek bir yapıda oynadı.

Beşiktaş temposuzdu ve kapanan rakibe karşı çok pası yeğleyip, topu kendinde tutmaya çalıştı! Ancak, 24. dakikada topa sahip olmada 68’e 32 önde iken golü yedi! Orduspor, Beşiktaş’ın savunma açıklarını biliyordu, ama Beşiktaş özellikle ilk yarıda kendi zaafının farkında gibi oynamadı. Golü yedikten sonra biraz tempo yapmaya, hücum paslarında topu çabuk kullanmaya çabaladı. Öne geçtikten sonra Orduspor’un daha açık oynamak zorunda kalışını değerlendirecek biçimde vites yükseltemedi. Oğuzhan’ı bu dönemde daha yararlı gördük. Çoğunda bir top kullanma karasızlığı vardı. Bu da çıkarken kayıplar doğurdu ve hızlı hücumları engelledi. Beşiktaş dün bir servet kazandı sayılır. Bunun sürebilmesi için dün gözlenen konsantrasyon ve coşku kaybının geri kazanılması gerekiyor.