“Þehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, Ýsrail'e lanet”

2024'ün ilk günü, sabahýn ilk saatleri...

Günün bereketiyle yola koyulanlar; PKK ile mücadele ederken can veren þehitlerimiz, Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýna uðrayan bebekler aþkýna yüreði sýkýþarak, adýmlarý sýklaþarak koþup gelenler...

Þehitlerimizin katilleri ile Filistinli bebeklerin katillerinin ayný olduðunu biliyoruz...

Hiçbir çaba sonuçsuz kalmayacaktýr; buna inanýyoruz.

Bu inançla nefsimizi terbiye ediyoruz, bu inançla sabrediyoruz ve bu inançla haykýrýyoruz. Zalimler için yaþasýn cehennem!

Bu öyle büyük bir güç ki! Ýsrail'in attýðý tüm bombalardan, ABD'nin gönderdiði gemiler dolusu silahtan, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki veto hakkýndan çok daha büyük...

Kurulan zulüm ittifaklarýndan, siyasi çýkar hesaplarýndan da büyük.

Ýþte bu yüzden zalimler kazanma hýrsýyla zulümlerini artýrdýkça kendi sonlarýný hazýrlarlar.

Ýþte bu yüzden nehirden deniz akmaya devam.

Haykýrmaya, konuþmaya, devam...

Yazmaya, çizmeye devam...

Koþmaya, yürümeye devam...

Þarkýya devam, þiire devam, duaya devam...

Ölmeye devam, yaþamaya devam...

NOT: "Þehirlerimize rahmet, Filistin'e destek, Ýsrail'e lanet" için yeni yýlýn ilk günü kuþluk vakti yollara dökülerek Ýstanbul'u uyandýranlardan ve bu organizasyonu yapan tüm sivil toplum kuruluþu temsilcilerinden Allah razý olsun.

Bir þeyin olmasý için tek þart var aslýnda, herkesin yapabileceði þeyi yapmasý. Nasýlsa imkansýz diyerek yapabileceðimiz þeyden dahi geri durduðumuzda imkanlý olaný imkansýz hale getiriyoruz.

"Doðdu batmayan güneþ"

Necip Fazýl Ödülleri 10 yaþýna girdi. Ödüllerin bu seneki temasý, yine Necip Fazýl'dan, 'Doðdu batmayan güneþ'ti.

Evvelki akþam düzenlenen tören her sene olduðu gibi yine muhteþemdi. Ýlk seneyi hatýrlýyorum. Ýlklerin heyecaný vardý. Niyet tabii ki ödülün kurumsallaþmasýydý ama o günden bugünü öngörmek kolay deðildi. Cumhurbaþkanýmýzýn her sene töreni onurlandýrmasýnýn da katkýsý çok büyük oldu. 10. yýlýnda artýk diyebiliriz ki; Türkiye'nin en prestijli edebiyat ve sanat ödülü halini almýþtýr Necip Fazýl Ödülleri.

Ýçinde olmaktan dolayý büyük onur duyduðum Türk Medya ailesini ve hassaten Star gazetesini tebrik ederim. Ödül jurisinin de nasýl titizlikle çalýþtýðýný biliyorum. Emekleri çok kýymetli. Tabii ki ödül sahipleri... Kýsa ve anlamlý konuþmalarý sýrasýnda hiçbiri þehitlerimizi anmayý ve Gazze'de soykýrýma uðrayan çocuklarý unutmadý. Ödül töreni dediðin böyle olur, sanatçý dediðin budur dedirttiler. Hepsine tebrikler...

2023, Cumhuriyetimizin kuruluþunun 100. yýlýydý. Bu yüzden "Türkiye Yüzyýlý" dedik. Yeni yüzyýl Türkiye yüzyýlý olsun, kalkýnmanýn, þahlanýþýn, demokrasinin, daha adil bir dünya düzeninin yüzyýlý olsun dedik.

Dile kolay yaþadýklarýmýz

Yeni yýla da bu temennilerle girdik.

2012'ye nasýl bir acýyla girmiþtik, hatýrlayýn! Uludere'de yaþananlarý...

PKK ve FETÖ'nün iþ birliði içinde hareket ettiði dönemler....

Baþbakan olarak Tayyip Erdoðan'ýn büyük bir cesaretle baþlattýðý çözüm sürecini sabote etmek üzere planlanan ve kaçakçýlarýn PKK olarak ihbar edilmesi sonucu bombalanarak öldürülmeleriyle sonuçlanan o büyük felaketle birlikte Türkiye aslýnda adeta bir dar boðaza sokuldu.

Takip eden dönemde MÝT Baþkaný Hakan Fidan Erdoðan'ýn ameliyatta olacaðý saatler hesap edilerek göz altýna alýnmak istendi.

Akabinde Gezi Kalkýþmasý yaþandý. Sonrasýnda 17-25 Aralýk Emniyet Yargý Kumpasý. Kobani Olaylarý, Hendek Terörü. Bu süreçte PKK ve DEAÞ'ýn sayýsýz saldýrýsý gerçekleþti. Ve nihayet 15 Temmuz darbe giriþimi.

Hepsi 12 yýlda yaþandý. Eksiði var fazlasý yok. Bu neviden olsa da 2023'ün þubat ayýndaki büyük deprem felaketini de unutmayalým.

Hülasa 2024'ün, bu makus talihin döndüðü bir yýl olmasýný temenni ediyorum. Gazze'deki soykýrýmý unutmadan tabii ki.

Tüm insanlýða ve Ýslam ümmetine barýþ ve esenlik getiren bir sene olmasý dileðiyle...