Şeker Niyetine...

Önceki çarşamba günü öğle saatlerinde Köln metrosunda yangın alarmı çalıştı, ulaşım durdu, binlerce yolcu istasyonlardan tahliye edildi.

36 kişilik itfaiye ekibi duman gelen en işlek 2 metro durağı arasında bir saat boyunca araştırma yapıp dumanın kaynağını aradı ve buldu.

Meğer Dom / Merkez Tren Garı’nda çalışan yaklaşık 30 işci inşaatın belli bir etabının bitmesini yeraltında mangal yapıp, sosis ve et kızartarak kutluyormuş.

***

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun dünyada fırtınalar estiren Gangnam dans figürlerinden bazılarını kameralar önünde yaptı.

Tüm dünya bu görüntüleri izledi.

Ancak 14 Kaliforniyalı cankurtaran, Gangnam Style’ı örnek alarak çektikleri klibi, video paylaşım sitesi Youtube’a yükleyince işlerinden oldular.

Birleşmiş Milletler Genel sekreteri yapıp, tüm dünya izleyince iyi, belediye cankurtaranları yapıp, çok daha az sayıda insan seyredince kötü...

***

Orhan Veli’nin ‘hava bedava, su bedava’ mısrası vardı ya, unutun gitsin...Bir İngiliz firması, hava ve sudan petrol üretmeyi sağlayacak bir yöntem geliştirdi.

Hava ve sudan 3 ayda üretilen 5 litrelik sentetik petrolün yapılış süreci son derece zorlu ama yakın bir gelecekte çok daha fazla üretim mümkün olacakmış.

Sadece bu değil denizdeki dalgalar da artık para kaynağı...

Dublin’de düzenlenen Okyanus Enerjileri Konferansı’nda tanıtılan “İstiridye” projesi denizin 15 metre altına yerleştirilen bir makine yardımıyla elektrik üretimine olanak sağlıyor.

***

Hayatta bazı şeyleri abartmamak lazım derler ya, hakikaten öyle...

Berlin Tegel Havaalanı’nda temizlik malzemelerinin yanlış kullanımı sonucu ortaya çıkan zehirli buhar nedeniyle tam 53 kişi hastanelik oldu.

***

Biz insanlar konuşa konuşa anlaşamıyoruz ya,

Kaliforniya’da sudan çıkan bir dalgıç, “bana kim dışarı çık dedi?” diye sorunca, bu sesin kaynağını araştıran bilim adamları, duyduğu sesin sorumlusunun 9 yaşındaki bir beyaz balina olduğunu belirledi.

NOC adı verilen balina ‘konuşmak için’ normal sesinden birkaç oktav daha aşağıda kısa çığlıklar atıyor.

***

Bayram sabahı sizi biraz gülümsetebildiysem ne mutlu bana.

Herkese iyi, mutlu, sağlıklı, sevdikleriyle geçirdiği bir bayram diliyor, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum...