Mustafa KARAALİOĞLU
Mustafa KARAALİOĞLU
Tüm Yazıları

Selam olsun Nil’in evlatlarına

Batı; Avrupa ve Amerika Mısır’ın darbeci Generali Sisi ve ortaklarıyla gurur duyabilir, biz Adeviyye ile övünüyoruz.

General onların adamıdır. Onların izniyle darbe yapmıştır ve onların izniyle art arda katliamlar yapabilmektedir. Öldürmek ve yetersiz bulduğunda daha da fazla öldürmek imtiyazına sahip darbe de tamamen Batı’nındır. Katliamların sorumlusu Sisi kadar İslam coğrafyasına ölümü ve diktayı reva gören Avrupa-Amerika liderleridir.

Yüz yıllık çifte standart şimdi apaçık gözler önündedir.

Washington, Brüksel, Londra, Paris dün sabaha karşı Adeviyye Meydanı’nda ve Mısır’ın diğer alanlarında insanların öldürüleceğini biliyordu. O insanlar da kendilerinin ve çocuklarının gelecekleri için sonunda ölüm olsa bile o meydanlara yürümek gerektiğini biliyordu.

Darbe ve katliam bir yanda; demokrasi ve özgürlük öte yanda...

Hiçbir şey gizli değildir. Batı başkentleri kararlı bir şekilde darbecinin yanında; Türkiye’nin başkenti ve Türkiye sokakları darbenin tam karşısındadır. Onlar, sahte bir kaygı ve utanmazca bir çifte standartla Kahire’deki firavununun sırtını sıvazlarken, Nil’in evlatları ısrarla o utanmazlığı yüzlerine çarpıyor. Adeviyye dolup dolup taştıkça General Sisi değil Batı telaşlanıyor. Darbe Mısır sokaklarında battıkça cuntayla birlikte Avrupa ahlakı boğuluyor.

İşte bu yüzden biz Adeviyye ile övünüyoruz.

Çünkü hem Mısır’ın insanca yaşamayı fazlasıyla hak ettiğini, hem de Batı’nın görmek istemediğini biliyoruz.  

Batı, Ortadoğu’nun 100 yıldır olduğu gibi diktatörlerle ve monarşiyle yönetilebileceğini zannediyor biz ise, o dönemin bittiğini görüyoruz.

Batı, Mısır’da Arap Baharı durursa bölgedeki bütün diktatörlerinin geleceğinin kurtulacağına inanıyor, biz ise o diktatörlerin de sonunun geldiğini biliyoruz.

Batı, halk iradesini sadece kendi halklarının iradesi olarak görüyor bizim için ise o irade en çok İslam topraklarına yakışıyor.

Batı, darbeye darbe diyemez ama biz hem darbe diyoruz hem de darbenin arkasındaki Avrupa gölgesine parmak uzatıyoruz.

Mısır bugün sadece Mısır değildir, İslam dünyasının kalbidir.

Mısır halkı sadece kendisi için değil bütün coğrafya için onur mücadelesi veriyor. Mısır, özgürlük ve demokrasiyi o topraklara fazla görenlere karşı savaşıyor.

Avrupa ve Amerika, Mısır başardığında bütün Ortadoğu başaracağını biliyor.

Ama Mısır başaracak.

Çünkü, tarihin en güzel, en barışçı, en onurla ve en insanca direnişini sergiliyorlar.

Çünkü, insanlığın değerlerini taşıyorlar.

Çünkü, sadece hak edilmiş olanı istiyorlar.

Bu yüzden ölüme değil tarihe yürüyorlar.

Selam olsun Nil’in kahraman evlatlarına.

Selam olsun Adeviyye’de sönmeyen ateşe.