Selçuk ateşledi Podolski bitirdi

Galatasaray kendi evinde tamamen dolu tribünler önünde coşkulu seyirci desteğini de arkasına alarak önde baskı ve presle maça başladı. SarıKırmızılılar çok rahat pas yapa yapa Antalya kalesine inmesine rağmen ilk yarıda istedikleri gol fırsatlarını üretemediler. İlk yarıda tek kale oynayan Galatasaray’da sadece pas yapma isteği öne çıkınca, rakip arkasına ve arasına iyi paslar gelmeyince, dikey ortalar düşünülmeyince, bir türlü gol atma problemi çözülemedi.

Antalya 17. dakikada stoper Diego ile ileriye çok iyi çıkıp, nefis kesti, Deniz Kadah kafayı vurdu ve konuk ekip 1-0 öne geçti. Golden sonra Antalyaspor takım savunmasını çok iyi yaptı.

İkinci yarıya Sabri’nin yerine Cavanda, Sneijder’ın yerine Podolski taktiksel değişikliklerini yaptı Riekerink. 49’da Selçuk’un ortasında Eren bomboş pozisyonda topu kafayla dışarıya yollayınca önemli bir fırsat kaçtı. İkinci yarıda Galatasaray rakip arkası pasları ve kenar ortaları arttırınca pozisyon bulmaya başladı. Tolga, rakip arkasına Bruma’ya “al da at” topu yolladı ama Portekizli gol vuruşu olmayan bir oyuncu, bunu dışarı yolladı. 67’de maç boyunca hiç görünmeyen kaptan Selçuk frikikten golünü atarak takımını ateşledi.

Podolski, Cavanda ve Sinan değişiklikleri hücum anlamında işe yaradı. 75. dakikadan sonra Antalyaspor iyice oyundan düştü. Bruma’nın kendi çabası ile getirdiği topu çıkardı, Podolski golü atarak skoru 2-1 üstünlüğe taşıdı. Podolski’nin dönüşü goller ile oldu. Alman futbolcunun ağır bir sakatlıktan sonra attığı iki golle takımının galip gelmesinde ve oyunun skor olarak değişmesinde çok büyük katkısı vardı.