Selçuk İnan Aslan’ı ipten aldı

Antalya maçının kahramanları Bruma cezalı, Eren sakattı bu maç öncesi. Galatasaray revire dönmüş durumda. Ben burada bütün sorunu bir önceki hoca ve bu sisteme karşı gelmeyen, az antrenmanla çok para kazanmayı isteyen oyuncu topluluğuna bağlıyorum. Tudor Hoca’nın olması gereken yüklemeleri yaptığına inanıyorum. Bu sakatlıklar hocaya değil, oyuncuya dayalı düzenin getirdiği sakatlıklardır.

Maça hızlı başlayan 32. saniyede Khalili ile golü bulan taraf Gençlerbirliği idi. Bu şok golü Galatasaray çok çabuk şekilde 5.dakikada atlattı. Ahmet Oğuz’un eline topun çarpmasıyla kazanılan penaltıyı Selçuk gole çevirince skor eşitlendi. Tudor 3-4- 2-1’i takıma iyi ezberletmiş. Galatasaray yediği golden sonra oyunu forse etmesini bildi. Alışılmışın çok dışında önde baskı yaparak hem topun hem de oyunun sahibi oldular. Tudor hocayla takım savunması ciddi anlamda değişmiş. G.Saray’da değişim sancılı da olsa meyvelerini veriyor düşüncesindeyim. G.Saray sağ ve sol kanattan daha çok orta yapmaya başlaması 2-3 net pozisyon yakalamasının başlıca sebebi oldu. İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken Podolski kendine has uzun metrajlı, klasik nefis şutuyla ağları havalandırıp skoru 2-1’e taşıdı.

Igor Tudor, Galatasaray’da bir çok şeyi değiştirecek gibi.

İkinci yarıda temponun düştüğü, Gençler’in baskı yaptığı dakikalarda Fırat Aydınus iki dakika içinde iki kez penaltı düdüğü çaldı Galatasaray’ın aleyhine. Serdar’ın penaltısını Muslera kurtardı ama Selçuk Şahin’inkine bir şey yapamayınca durum 2-2 oldu. Cim-Bom’da bu kadar üst düzey oynayan futbolcular ellerini nasıl bu kadar acemice kullanıyor, doğrusu anlayamıyorum. 90’da Selçuk frikikten nefis vurunca Cim-Bom maçı nefes nefese 3-2 kazandı ve yerini bu hafta da Fenerbahçe’ye kaptırmadı.