Sen ağlama İsmail!

Gençlerbirliği karışında zorlansa da üç puanı alan F.Bahçe’de her hafta bir başka aksiyon yaşanıyor.

Tribünler sahadaki futboldan ve skordan memnun olmadıkları anda Ersun Yanal diye bağırmaya başlıyor, hoşnutsuzluğunu bir şekilde dile getiriyor O andan itibaren İsmail Kartal kendini kulübeye saklıyor ve orada adeta çöküyor. İsmail Kartal’ın bundan alınmasına gerek yok. Takımı kuran kendisi, sonuç almakta zorlanırsa da; Caner neden ilk on birde yok, Emenike’yi neden oyuna aldın tepkileri anında gelir. Böyle durumlarda kulübede çöküp kalırsanız bu, sizde bir problem olduğunu gösterir. Göreve gelirken tüm basın sizin arkanızdaydı. Herkesten destek gördünüz. Ne zaman ki sahaya sürdüğünüz kadrolar bocaladı o zaman da homurtular başladı. Tribünlerden gelen olumsuz tepkilerin sebebi İsmail Kartal’a ön yargı ile bakılması ya da onun küçümsenmesinin sonucu olamaz. Benzer tepkiler, Ersun Yanal’a da Aykut Kocaman’a da Zico’ya da geldi. İsmail Kartal bundan sonra kendisine yapılan eleştiriler için alınganlığı bir kenara bırakmalı, durumu kişiselleştirmeden, varsa yapılan eleştirilerin haklı yönlerini almalı ya da çok olumsuzsa hiç önemsememeli. İsmail Kartal zoru görünce kulübenin içine yığılıp kalmamalı, yığılırsa takım da özgüvenini kaybeder. Tepkiler de artar, sorunlar da çoğalır. İsmail Kartal Fenerbahçe’nin hocası olduğunu unutmamalı!

İsmail Hoca’ya gelen protestoların nedeni; hak mahrumiyeti cezasını bitip tribünde yerini alan hatta devre arasında soyunma odasına inip futbolcularla görüşen Başkan Aziz Yıldırım olmasın?

Malum, futbol Aziz Yıldırım’dan sorulur. Bunu artık bilmeyen yok. Takım başarılı olursa mesele de yok ama her türlü başarısızlıkta İsmail Kartal’ın üzerinden Aziz Yıldırım hedef alınacaktır. Bu yüzden bence Gençlerbirliği maçındaki protestoların İsmail Kartal ile ilgisi yoktur. Kartal bu tür protestoları kişiliğine karşı bir tehdit gibi algılarsa, göz yaşarması veya ağlamak gibi aşırı duygusal tepkiler verirse ‘Kartal bu yükü kaldıramıyor’ demektir.

Fenerbahçe Pazar günü Beşiktaş ile çok önemli bir derbi maçına çıkacak. Siz bakmayın Beşiktaş’ın bu hafta Erciyes’e yanilmesine... Şu anda Beşiktaş Fenerbahçe’den çok daha iyi mücadele eden bir takım. Fizik olarak daha hazırlar. Masalı bırakıp Beşiktaş derbisine çok iyi konsantre olmak lazım. Yoksa İsmail Kartal daha çok ağlar!

Galatasaray’a gelince; o zaten bu aralar çok kırılgan!  Önüne gelenden dört yiyor. Acaba Galatasaray 4. Yıldız’ın manasını yanlış mı anladı?

Prandelli de takımına iyi top oynatamadığı için gidici! İsmail Kartal da kalıcı olmak istiyorsa Fenerbahçe’ye iyi top oynatmalı. Bu haftaki Beşiktaş maçı çok önemli.