Sen önce AK Parti’nin muhafazakarlığını öğren

Eser Karakaş prof titri taşıyan biri. STAR’da da yazıyor.

Ne yazık ki yazarken ve konuşurken bol keseden atmayı marifet biliyor. Kimi konulardaki cehaletini bilgiçlik kisvesiyle örtmeye çalışıyor. Üslubundaki kirliliği gizleyemiyor, çünkü k.....ç kelimesini uluorta kullanmaktan kaçınmıyor. Ağzı bozuk. Ahlaken sorunlu. Çünkü başkalarına hakaret etmeyi ahlak sanıyor. AK Partili vekillerin tamamının bilgi düzeyini ölçecek kadar da pek bilgiliymiş maşallah! 

Bir tek kendisi allame, başka herkes cahil... “Beyaz Türkler”deki o malum kibri kusuyor. Tabii seviyesizce.

O yüzden hak ettiği cevabı anladığı dilden almalı.

AK Parti’nin muhafazakarlığı farklı

Ulusalcı-solcu Birgün’e verdiği röportajda Karakaş muhafazakarlık üstüne bolca ahkam kesmiş. Peki AK Parti’nin muhafazakarlık anlayışını biliyor mu acaba? Hiç sanmıyorum.

Batı siyaset bilimindeki muhafazakarlık anlayışı üzerinden AK Parti’nin muhafazakarlık anlayışını okuyor. Oysa Batı’daki muhafazakarlık anlayışı ile AK Parti’nin muhafazakarlık anlayışı birbirinden özde farklı. Çünkü AK Parti’nin muhafazakarlığı “Müslümanlık” temelli bir muhafazakarlık. İslam kültürü içinde neşv ü nema bulan bir muhafazakarlık anlayışı özünde değişime/yeniliğe de açık. Bunu doğru anlayabilmek için İslam-siyaset-demokrasi ilişkisini iyi bilmek gerekiyor. AK Parti sadece muhafazakar değil, aynı zamanda demokrat bir parti... AK Parti’nin muhafazakarlığı tutuculuğu-gericiliği içermiyor, tam tersine değişimciliği ve ilericiliği içeriyor. “Kökü mazide olan ati” tanımı, AK Parti’nin muhafazakarlığını da demokratlığını da iyi özetliyor. “Süreklilik içinde değişim” ilkesi, AK Parti’nin muhafazakarlık anlayışında belirleyici bir öneme sahip. “Herkes için özgürlük”, “Hür ve eşit vatandaşlık” ilkeleri, AK Parti’nin esas aldığı demokratlığın ana ilkelerini oluşturuyor.

AK Parti’nin hayatın her alanında kendi kültürel ve medeniyet kodlarını inkar etmeden değişime kucak açan, yani ne bugün adına geçmişi silen, ne de geçmiş adına bugüne sırt çeviren, ortak vatanda yaşayan herkesi hür ve eşit vatandaşlık paydasında buluşturmayı amaçlayan muhafazakar demokrat anlayışını Karakaş bilmiyorsa cehaletine yansın. Dilerse kendisiyle bir televizyon programında konuşur-tartışırız bu konuyu. Ama kendisine tavsiyem, öncelikle AK Parti’nin tarihsel-kültürel referanslarını okuyarak gelmesidir. Biliyorum diyorsa ben hazırım.

AK Partili vekillerin kıratında olamazsın

Eser Karakaş AK Partili vekilleri cahil-cühela zannediyor anlaşılan. Kaçını tanıyor bilmem, ama benim tanıdığım onlarca milletvekili arkadaşımın Eser gibileri sadece uzman olduğu iktisat alanında değil sair konularda da cebinden çıkaracak kadar bilgi sahibi olduğunu biliyorum. Karakaş haddini aşıyor. Terbiye sınırlarını da... “300 AKP’li vekilin kaçı çıkıp 5 dakika Tanpınar ile ilgili konuşabilir? İngiltere’de muhafazakarlar sana saatlerce Shakespeare anlatabilir. Muhafazakarlık bu demektir.”

Dedim ya, Karakaş İngiliz muhafazakarlığı gibi bir şey sanıyor AK Parti muhafazakarlığını. Cehaleti bu yüzden... Pek çok milletvekili arkadaşımı bilirim ki Tanpınar’ı da Shakespeare de saatlerce anlatır. Küstahlığa gerek yok. Dilerse kendisine onlarca isim verebilirim. Hangisinin karşısına çıkmaya yüreği yetiyorsa çıkar konuşur. Ama hazır benimle çıkacaksa o bahsi de etraflıca konuşuruz nasıl olsa...

Bilmediğin konularda konuşma ki allame sansınlar

Maşaallah Darülharp ve cihat gibi konulara da girmiş bizim gezi meddahı allame (!)... “Şu anda AK Parti Türkiye’yi Darülharp (cihat ile İslam toprağı yapılacak gayrı müslim toprak) olarak görüyor. Çoğunluğu kontrol ediyorum, çoğunluğu azdırırım diye düşünüyor.” Cehaletin üstüne giydirilen yalanın ve iftiranın bu kadarına da pes!

AK Parti’nin Türkiye’yi böyle gördüğü iddiası, kocaman bir yalan ve art niyetli bir algı operasyonu... Tayyip Erdoğan’a duyulan kinin dışavurumu ise tam bir pespayelik örneği... Bu sözümona bilim adamının cehaleti, kibri ve seviyesizliği, bilim camiası adına utanç vericidir.

Kendisini tanırım. Çandar, Cemal ve Altangiller gibi ne yaman bir fırsatçı olduğunu da bilirim. Darulharp ve cihat gibi konuların boyunu aştığını da... Aşmaz diyorsa hodri meydan.

O ki AK Partili vekilleri diline saygısızca doladı. Bekliyorum...