Senaryo işlemedi

Bir tarafta sezon başından beri hızlı hücum kapasitesini sahaya yansıtan Beşiktaş. Diğer tarafta hızlı hücum oynatmayı seven Hikmet Karaman. İki takımda da benzer dizilişler. Orta sahayı hızlı geçmenin ve buna önlem almanın ön plana çıkacağı, orta sahadaki top kayıplarının belirleyici olabileceği bir maç.

İlk çeyrek buna uygun dinamik bir orta saha mücadelesi biçiminde başladı. Hücumda çoğalmanın çok kolay olmadığı, ama Beşiktaş’ın duran top farkının hissedildiği ve gol girişimlerini bu yolla ürettiği bir bölüm. Golün bu bölümün sonunda organize bir atakla gelmesi güzel. Olcay’ın vuruşu kadar Almeida’nın asisti de güzel. Böylece Beşiktaş, 9 gol ürettiği önceki 3 maçta olduğu gibi yine skor avantajını ve bir kez daha aynı oyun stratejisini uygulama şansını yakalıyor. Yani ister hızlı hücumla ister duran topla farkı artırıp rakibin direncini kırma fırsatını.

İlk yarı itibariyle gol girişimlerinde Beşiktaş 8-4 önde. Strateji işlemiş, ama 2. golü getirecek fırsatlar kullanılamamış. Geçen sezon Beşiktaş’ta en çok eleştirdiğim şeylerden biri “agresif bir deplasman stratejisi”nin olmayışıydı. G.Antep maçının ilk yarısı bu açıdan iyimserlik aşılayan bir tablo sundu.

2. yarıdaki Bekir Ozan-Sosa değişikliğiyle G.Antep daha ofansif bir yapıya büründü. Beşiktaş’ın 2. golü bulması elzem hale geldi. Yine Almeida’nın ortasında Holosko’nun harcadığı fırsatın bedeli ağır oldu. Beşiktaş’ın buna nasıl bir tepki vereceği önemliydi. Böyle anlarda hücumda çoğalmayı başarıp rakibin etkinliğini düşürmek şart. Bocalama dönemi uzun sürdü. Öyle ki Almeida’nın golü, Holosko’nun pozisyonundan sonra Beşiktaş’ın bu yarıdaki 2. gol girişimi. Ofansif üretkenlikteki beceri eksikliğinin işareti. 2-1’den sonraki gereksiz kontrollü futbol ve savuşturulamayan baskının getirdiği saçma penaltı da bunun kanıtı. Önceki maçlarda Kartal’ın eksik görünen yanlarını sınama fırsatı bulamamıştık, ders niteliğinde bir 2. yarı yaşadık. Son dk golü de bunun tescili oldu.

Neresinden bakarsak bakalım, Beşiktaş ciddi bir kadro darlığı içinde. Mevcut oyuncuların sezon boyunca gerçekleşecek iniş çıkış dönemleri iyi dengelenmezse, Kartal’ın ligi istikrarlı biçimde götürmesi zorlaşır. Yılan hikayesine dönen Quaresma işinin çözülmesi, Q7’nin kadroya alınması ve her iki tarafın da “FEDA”karlıkta bulunacağı bir biçimde sözleşme yenilenmesi ve ara transfer döneminin çok iyi değerlendirilmesi şart.