Seni çok seviyorum demenin lidercesi ''O, beni yalnız bırakmaz..''

Bir insanı tarih yazdıracak kahramanlığa eriştiren şey; ona şiir yazdıranın merhametidir. Liderdir evet, dünyanın beşten büyük olduğunu küçük zalimler çetesine haykıran bir lider.. Lakin bir evin babası olma tevazusunu kalbinden hiç çıkarmamış bir lider. Emine Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan aynı derde ağlayan bir çift gözdür benim gözümde.

Tek göz odada bir davanın hikayesini yazan kaleme kale olmuş yiğitliğin adıdır Emine Erdoğan. Ve o davanın bereketidir. Sabır çilenin alın teri. Çile zaferin alın yazısı. Zafer huzurlu bir evde başlayan şiirin sonundaki şarkı. Ve hatırlayın bu davanın ilk sloganıydı "Bu Şarkı Bitmez"..

Emine Erdoğan o zafer kalesini örerken anneydi. Recep Tayyip Erdoğan'a "Mazlumların Babası" diyorsak" Mazlumların Annesi"ni unuttuğumuzdan değil. Zalimlerin masasına yumruğunu vuranı anıyorsak, yumruk olmuş elin içindeki o eli görmediğimizden değil. Kısacası göğü yazıyorsak o göğün içindeki yıldızın hatrıdır duamız.

Eski Türkiye hevesini kursaklara tıkayan o mücadele nerede yazıldı sanırsınız. Yıllardır zaferlerle müjdelerle bir dağ gibi ayakta duran hakikati, sadece siyasi hareket olarak anılmaktan çıkartıp "Bir gönül hareketi"ne dönüştüren anne eli kimindir?

Zamanında Eski Türkiyenin stepnesi cüsselerin körü oldukları hakikat, ıslık çalarak oluşturmaya çalıştıkları o bayat rüzgara ne zaman yenildi. Hiçbir zaman. Aşikar olanı küçük göremezsin. Bir insanı inandığından vurmaya kalkarsan sonucuna inanamazsın. Kükrediğinde Pazar civcivi gibi kalır, sustuğunda bile korkusuyla çınlarsın.

Bu yazıyı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir cümlesinden ilhamla yazdım. Emine Erdoğan Hanımefendinin sağlığı sorulduğunda yüzündeki masumluğa matuf bir yazı. Onu çok seviyorum demenin Erdoğancası "O beni yalnız bırakmaz" cümlesi.

Dua isteyişindeki masumluk, şiir okuyan adamın satır satır heyecanıyla aynıydı. "O beni yalnız bırakmaz". Daha Afrika'da cennet zeytinlerini bağrımıza basacağız, Arakanda evladı son nefesini vermesin diye dua almaya koşan anneler omuzlarımızda ağlayacak, Ellerimizle, İdlipte donmuş bebek ayaklarını ısıtacağız, bana seni soracak mazlum annelerin yanına sensiz gitmem..

Beni yalnız bırakma..

Rabbim iki güzel kalbi bir gölgelikten ayırmasın..