Şenol Güneş’in kimlik bunalımı!

Şenol Hoca’nın Konya maçı sonrasında, hakemlerin yanında Mehmet Özdilek’e yönelik yaptığı hareket; ona yakışmadı diyemeyeceğim. Ona yakışıyor... Çünkü bu tür saçmalıkları hep yapıyor.

Olay, sadece saçmalık da değil; hem edepsizlik, hem PFDK’ya sevk edilmesini gerektirecek bir eylem... Yani suç!

Bereket versin Mehmet Özdilek efendi bir adam... “Sana ne oluyor?” diye Şenol Hoca’ya tepki gösterse, fiili bir harekete girişse ne olacak? Netice itibarıyla, adam kendi futbolcularının önünde küçük düşürülen bir pozisyonda... Kanına dokunabilir.

O da Şenol Hoca’yı itse, yaptığı ile de yetinmeyip, daha sert fiziki müdahalede bulunsa; utanç verici bir tablo ortaya çıkacaktı. Neyse ki, Özdilek’in sağduyusu, olası bir rezaleti önledi.

“Git hakemine sarıl” diye kendisini iten Teknik Direktör Şenol Güneş’e, “Hocam sizden sıra gelmiyor” demesi zekâsından...

***

Beşiktaş teknik direktörünün sabıka dosyası kabarık. F.Bahçeli Kjaer’in boğazını sıkıp küfür etmişti... Yine hakem Ali Palabıyık’a küfür etmekten tribüne gönderilmişti... Daha geçenlerde Ümit Özat’la saha içinde tartıştı... Basın toplantısında gazetecileri sürekli fırçalıyor... Beraber çalıştıkları dönemde, yardımcısı Tamer Tuna’yı tokatladığı iddia edilmişti...

Kitaplardan güzel sözleri ezberleyip, her fırsatta kendi malıymış gibi kullanarak kendini filozof yerine koydurtmaya çalışıyor ama; filozofların en önemli özelliği, büyük ölçüde hoşgörülü olmalarıdır. Onda da o yok!

Ben merkezci, bencil, kendini beğenmiş tavırlara; öncelikli olarak ağırlık veriyor. Hoca dur artık!

***

Türk Milli Takımı’nı dünya üçüncüsü yapmış, Beşiktaş’a iki şampiyonluk kazandırmış etkin ve başarılı bir futbol adamı olarak; artık olgunlaşma dönemini yaşaması gerekiyor. Ama sürekli olarak, “Ne oldum delisi” insanların travmatik görüntüsünü sergiliyor.

Hazımsızlık, giderek görgüsüzlük haline dönüştü. Bu tehlikeli süreçten, artık kurtul hocam.

Kendine yazık ediyorsun!