Şerefli yenilgiler, gene mi başlıyor

Futbolumuz değilse de, futbol kültürümüz eskisinden de daha geriye gitmeye başladı. Bir dönem “Şerefli yenilgiler” edebiyatı yapardık. Görüyoruz ki o makûs talihimiz, geri gelme hazırlığında... İngiltere’ye attığımız ilk ve tek gol, medyada bayram sevinci yarattı. Fazla önemsedik, İngilizler bizi alaya alsa yeridir.

Ayrıca skoru 1-1’e getirdikten sonra, çok erken yediğimiz golün yarattığı olumsuz etki ile; “Başımız daha fazla belaya girmesin” diye, beraberliği koruma içgüdüsüne girdik. Ne zaman ki; şanssız bir şekilde ikinci golü kalemizde gördük, o andan itibaren İngilizlere yoğun baskı kurduk. Etkili olduk, fırsatlar kaçırdık.

Bunu yapacak imkanımız, gücümüz, becerimiz varsa; o ana kadar niye sakındık ki?... Arada çıkışlarımız olmadı değil ama; beraberlik anlarında, gerektiğinden fazla tedbirli olduk. Hocamızın değişikliklerini de hiç beğenmedim.

2.5 aydır maç eksiği olan ve hem ailevi hem kulüp içi bir yığın sorunun içinde boğulan Caner’den medet ummak da nesi?... Oğuzhan beklediğim kıvamda değildi ama, gene de takımdan alınışı olumsuz etki yarattı. Arda yoktu diye fazla üzülmüyorum. Çünkü, İspanya’da en kötü futbolcuların yer aldığı “Teneke 11” listesine girdiği için, büyük moral bozukluğu içindeydi. Bu listeye girmesi üzerine “Başarılarının devamını dilerim” diye tweet atan gence tehditler savurmuştu. Morali bozuktu, iyi oynamıyordu. Barcelona’dan gönderilme noktasına geldi... Neyse, o konu ayrı!

***

Sonuç olarak... Milli takımın iyi oynadığı anlar elbette vardı ama, ikinci yarının başı ile ikinci golü yediğimiz ana kadarki görüntümüz; “Aferin bize” denilecek kıvamda değildi. Endişe ve cesareti, zamanlama açısından birbirinden ayrıştırma melekemiz ve stratejimiz olmalı... Korktuğunuz şey, zamansız ve gereksiz olmamalı... Maç öncesi, eşimle “Olası sonuç” değerlendirmesi yaparken; grup maçlarını 10’da 10 gibi büyük bir başarıyla kapadıkları gerçeğine rağmen, “İngiltere’den korkmuyorum. Ama Vardy ve Kane’den korkuyorum. Bu ikisini  tutabilirsek, kazanırız” demiştim. Tutamadık... Goller onlardan geldi, ona yanıyorum.