Seri 2 dakikada bitti

Uzun süren yenilmezlik serisi Portekiz’de son bulan Cim-Bom, ligde son 8 maçta 6 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Hamza Hoca ve öğrencileri ligdeki bu yenilmezlik serisini Rize’de de sürdürmek arzusundaydı.

Ligin en çok şut atan takımı Galatasaray daha 4. dakikada Sneijder’la 1-0 öne geçti. Galatasaray golü erken buldu. Bu erken gelen gol hem Cim-Bom’un oyunda üstünlüğünü hem de temponun değişkenliğine yön veren taraf olmasını sağladı. Galatasaray kolay bir galibiyet alacağım diye düşünürken her şey bir anda değişti. Zorunlu gelen iki erken sakatlık sonucu Selçuk İnan-Rodriguez, Hakan Balta-Semih Kaya değişiklikleriyle birlikte Hamza Hoca’nın oyuna hamleleri kısıtlanmış oldu. Selçuk’un oyundan çıkışıyla beraber Galatasaray’da orta alan oyundan düştü. Pas kayıpları fazlalaşınca Çaykur Rizespor; Kweuke, Ahmet İlhan ve  Mehmet Akyüz’le pozisyonlara girdi. Devre biterken duran toptan Eren’in asistinde  Mehmet Akyüz hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak süpriz bir sonuçla Çaykur Rizespor’un soyunma odasına önde gitmesini sağladı.

Galatasaray’ı yorgun buldum. Hamza Hoca rotasyonu iyi kullanip takımda oluşabilecek bu tarz değişiklikleri engeleyebilirdi. Galatasaray ofansif bir kadroyla sahaya çıkmıştı ama ilerde ne Burak ne de Umut topla buluşup pozisyon yaratamadı maç boyunca.

İkinci yarıda Galatasaray toparlandı. Ancak gol yollarına sarkmakta zorlanıyordu. 66. dakikada sahada o dakikaya kadar gözükmeyen Podolski çıktı sahneye. Gol yollarındaki çok net vuruşlarından birini yapıp çaktı ve eşitliği sağladı. 75’te savunmadaki iyi oyununu Olcan ofansta da gösterince Galatasaray 3. golü buldu. 88’de Umut ağır bir kararla oyundan atıldı.

Tam kazandım derken; 90+2’de Kweuke, 90+4’te Deniz Galatasaray’ın sevincini kursağında bıraktı: 3-4. Böylece seri Rize’de son buldu.