Serinletirken kilo verdiren tarifler

Sıcak havaların artması ile dondurma, zeytinyağlılar ve fazla meyve yeme ile çok kalori alındığından hem kiloyu kontrol etmek zorlaşır hem de yetersiz ve dengesiz beslenme ile vitamin-mineral eksiklikleri oluşmaya başlar. Bu olumsuzlukları deri kuruması, tırnakların yapısında değişim, saçlarda kuruma ve dökülme ile ışığa karşı gözde gelen hassasiyetlerden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bazen de sıcak havaya aldırmadan fazla et, kızartma, tatlı ve mezeleri yiyen kişilerde ise tansiyon problemleri, vücutta şişkinlikler, mide rahatsızlıkları ile yorulma çok belirgin bir şekilde oluşur.

Günde bir çay bardağı kuru yemiş yiyin

Yaz aylarında iştahın kontrolü ve sıvı kaybını önlemek için öğünleri düzenli yemeğe özen göstermek, 3 ana öğünde beslenmeyi planlamak, bol taze sebze ve orta düzeyde meyve yemek, günde en az 2.5 lt. sıvı almak, günde 1 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 kase kuru baklagillerden hazırlanmış çorbayı eksik etmemek ve de her gün 1 çay bardağı kadar karışık kuru yemiş yemek gerekiyor. Yaz aylarını kolay atlatabilecek yaz içecek ve karsambaç tarifleri ile hem vitaminden zengin beslenebilir hem de serinlemeyi kalorisiz farklı önerilerle kilolarınızı verebilirsiniz.

- Karadut veya böğürtlenli karsambaç: Taze veya dondurulmuş karadut veya böğürtleni istediğiniz miktarda mutfak robotundan geçirin ve iyice süzün. İncecik süzdüğünüz bu karışımı tepsiye ince katman olacak şekilde dikkatlice dökün. Buzdolabında dondurduktan sonra çatal yardımıyla kırın ve biraz daha donmasını bekleyin. Daha sonra yeniden çatalla kristalize ve iri tanecikler oluncaya kadar çatalla karıştırın. Küçük kaselere koyup ara öğünde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.

- Limonlu karsambaç: Limonun suyunu sıkın ve içerisine çok az toz vanilya ekleyin. Bu karışımı tepsiye ince bir tabaka olacak şekilde dökün ve buzdolabında dondurun. Çatal yardımı ile kazıyıp kristalleşecek şekilde karıştırın. Taze nane yaprakları ile küçük kaselerde servis edin.

- Tarçınlı Limonata: Gün içerisinde içebileceğiniz müthiş bir metabolizma içeceği. 5 limonun suyunu sıkıp bir kaba koyun. Üzerine limonun kabuklarını rendenin en iri kısmından geçirin ve kaba ekleyin. 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 lt. su ve bir dal tarçını ekleyin. 6 saat dinlendirdikten sonra iyice karıştırın. Karışımı limon kabuklarının geçmeyeceği süzgeçten geçirin. Aromasına doyamayacağınız ev yapımı limonatanızı yemeklerin yanında veya sıcak havalardan bunaldıkça içebileceksiniz.