Ses verin arkadaşlar...

Bu ülkede istediğini yazmak serbest, nasılsa okura hesap vermek diye bir dert yok.Acun Ilıcalı’nın Star Tv’ye transfer olduğu dönemde zaman zaman televizyonculuk konusunda yazan bazı arkadaşlar, aynı gün, Ilıcalı’nın reyting alamama ihtimalinden söz ediyor ve bu transferi sorguluyorlardı. Aradan geçen zamandan sonra bakıyorum, Star Tv’ye en fazla işi Acun Ilıcalı yaptırmış. Ardından da Muhteşem Yüzyıl gelmiş. O arkadaşlar bir daha hiç bu topa girmediler ya da “pardon” demediler.O dönem bu transferin Star Tv içerisinde de benzer ve küçük tartışmalar yarattığı dedikodusu çıkmış ama asla doğrulanmamıştı.

Gelen reytinglerden sonra Star Tv’de çalışan herkes Acun Ilıcalı transferinden memnundur herhalde. Merak ettiğim sözleşmesi bittiğinde Acun Ilıcalı’nın ne yapacağı...Star Tv’de devam mı edecek yoksa başka bir kanala mı gidecek?

Bayramda kalmış...

Dün CNN Turk’te öğle haberlerinde Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin konuktu.Ekrana kısa kollu bir Lacoste marka yeşil tişörtle çıktı. Doğrusu çok alışılageldik ve şık bir hal değildi. Tahminen son dakikada yayına davet edilmiş o da apar topar ekrana çıkmış. Böyle durumlar için büroda her zaman bir gömlek ve kravat bulundurmakta fayda var... 

Gelecek böyle olacak...

Televizyonculuk ile sosyal medyanın nasıl birleşeceği uzun zamandır konuşulan bir konuydu.Yaşanan gelişmeler gösteriyor ki canlı yayına mesajlar dışında başka bu birleşmenin başka boyutları da olacak.

Son gelen haber, Marvel’ın çizgi roman karakteri Thor’un simgesi olan çekici gibi bir obje ile en yaratıcı Thor pozunu veren Digiturk üyelerinin New York tatili kazanacağı. Yarışmaya katılmak isteyenler,çektikleri yaratıcı pozu “#Thoring” etiketi ile Instagram veya twitter üzerinden yükleyerek Facebook sayfasındaki yarışmaya katılacak,jürinin en beğendiği fotoğrafın sahibi, seçeceği bir kişiyle beraber New York seyahati kazanacak.

Benzer bir sosyal medya kampanyasını 7-8 ay önce CNBC-e’de yapmıştı. Peki bu televizyonlara ne kazandıracak? Katılım oranının yüksek olması durumunda ciddi bir farkındalık ve seyirci bulma imkanı kazandıracağı kesin.Buna bir de ilginç pozların medyada haber olma ihtimalini ekleyin.Hiç fena bir kazanım değil...