‘Sessiz çoğunluk iktidar yapacak’

Başbakan Davutoğlu ile memleketi Konya’daki mitingden sonra evinde sohbet ettik. 

Tespitleri de mesajları da çok netti:

7 Haziran-1 Kasım farkı: 7 Haziran öncesinde AK Parti’yi engelleme motivasyonu vardı. Bunun elverişli yolu 4. partiyi Meclis’e sokmaktı. Soru ‘4. parti barajı geçecek mi geçmeyecek mi’ydi. Bugün ise soru ‘AK Parti tek başına iktidar olacak mı olmayacak mı?’ AK Parti kitlesinde ve müzahir kitlede müthiş bir motivasyon var, muhalefette ise motivasyon düşük. Tek iddialı parti AK Parti. CHP de dahil her kesimden oy geliyor. AK Parti’nin atılımlarından herkes istifade etti.

AK Partili öldürülünce arayan olmuyor: Ben hangi partiye saldırı olmuşsa, hepsini kınadım, telefonla da taziye sundum. AK Parti SKM Başkanı ve Nusaybin ilçe başkanının amcasının oğlu ile Van Erciş’te milletvekili adayımızın akrabası öldürüldü. Daha kimseden taziye mesajı almadım, kınama olmadı. AK Parti’ye saldırılar neredeyse teşvik görüyor, diğer partiler olduğunda atmosfer birden gerginleştiriliyor.

AK Parti Türkiye’yi yönetir: Seçimlerden koalisyon çıkmazsa Türkiye yönetilemez soylemi son kara propoganda. Halka saygısızlık, tehdit, şantaj demek. 4 aydır ülkeyi kim yönetiyor? Yönetimde boşluk olmadı. AK Parti’nin tek başına iktidarı istikrar getirir. Halka tehdit olmaz. Aksine seçimden sonra özgürlük alanı iyice genişleyecek, arka arkaya hazırladığımız reformlarla büyük atılımlar yapacağız. 13 yıllık başarı hikayesi devam edecek.  

Mertçe ‘CHP istiyoruz’ deyin: Koalisyonla Türkiye’de barış sağlanır deniyor. Koalisyon güzellemesini yapanların dediği, tek başına AK Parti iktidarı olmasın. Mertçe söylesinler. Desinler ki CHP tek başına iktidar olsun. Hiç telaşlanmam. Olmaz da, milletin kararıysa eyvallah. AK Parti 13 yılda kime ne yapmış?

Sessiz çoğunluk iktidar yapacak: 7 Haziran öncesi baskıyla, tehditle bazı sandıklarda yüzde yüz HDP oyu çıktı. Bu sefer bunları yapamayacaklar. Halkta yeniden değerlendirme havası görüyorum. Eminim sessiz çoğunluk tek başına iktidarı çıkartacak.

Silah gider, süreç baslar: Çözüm sürecinin olmazsa olmaz şartı, silahsızlanmanın sağlanmasıdır.

İç savaş sözü yakışmadı: (Taha Akyol’un iç savaş sözü) Taha Bey’in hukuk diline yakışmıyor. AK Parti’yi 2007 e-muhtıra ile 2008 parti kapatma ile, gezi olayları ile, 17-25 Aralık ile tasfiye etmek istediler, yapamadılar. Anadolu’da gerilim yok. AK Parti’yi iktidar yapmayalım diyenlerde gerilim var. Kendisi ile barışık olanda gerilim olmaz.

Tehdide izin verilmeyecek: Seçim güvenliği riske girmiş değil. Bu takdir edilecektir. Özellikle doğu ve güneydoğudaki vatandaşlar kesinlikle baskı altında kalmadan oy versinler. Devlet her türlü tedbiri almıştır. Kimse kimsenin vicdanı üzerinde ipotek koyamayacak. Oyunu kullandıktan sonra kimse binalarda kalmayacak. Oyunu kullanan çıkacak. O adam oraya giren mahalleliye şöyle bir ters baksa yetiyor. O sandıkta görevi olmayan, o sandıkta oy kullanmayan kimse binalarda, bahçede ve çevrede olmayacak.   

Kader referandumu: Bütün seçmenlere mesajım, siyasi mesajları ne olursa olsun çok yüksek katılım sağlamaları. 1950’den bu yana en kritik seçim bu seçim. Seçimi referandum mahiyetinde görüyorum. Oylanacak olan şey şu parti bu parti değil. Bu bir kader seçimi, kader referandumudur. Özellikle ilk kez oy kullanacak gençler de mutlaka oy kullansınlar. 

1 Kasım’da balkondayım: Sonuçlar netlesince balkon konuşması yapacağım.

Bayrağı yücelteni ezdirmeyiz:

 (Diyarbakır’da okul bahçesinde gönderden alınan bayrağı tekrar çeken çocukların babalarının isten atılması, tehdit edilmesi) Bayrağı yücelten kimseyi ezdirmeyiz. Hayatları da, iş güvenliği de teminatımız altındadır.