Sevdayı yazıyorum

Galatasaray'ı anlamak demiştim daha önce öğrenin anlayın sonra konuşun demiştim birilerine sonra oturdum düşündüm yetmez dedim. Galatasaray'ı anlayanlar Galatasaraylı olmayı da anlamalı ki mesajımız tam olsun. Herkesin dilinde tek söylem var aslında Galatasaray deyince, "Sevda" 
Yahu dedim bu sevdaysa her sevdanın olduğu gibi bu sevdanın da bir hikayesi yok mudur? Yaşanmışları yok mudur? Belki birazdan okuyacaklarınızı Galatasaraylılar bilir ama benim bu yazımdaki mesajım zaten Galatasaraylılara değil, Galatasaray'ı anlayamayanlara. 

METİN OKTAY'IN SEVDASI

1957 yilinda Fenerbahçe İkinci Başkanı Müslüm Bağcılar Metin'le bir gazinoda buluşur. Amacı Galatasaray sevdasını parayla satın almaktır. Bilemez ki bu sevdayı o da haklı. Bir çek uzatır Taçsız Krala, "Rakamı sen yaz Metin" der "Yeter ki Fenerbahçe forması giy" 
Metin Oktay şaşırır karşısında sonu belli olmayan para bir yanda ise ölümsüz sevdası. Futbol tarihinde o güne kadar parayı red eden de yoktur zaten. Galatasaray'a İzmirspor'dan "ya ben ya Galatasaray" diyen zengin kızı sevgilisini bırakıp gelen bu sevdalı adam cevap vermek için 1 saniye bile beklemez, anında verir cevabi "Bizi sevenleri üzmeyelim baba, bizi sevenlere ihanet etmeyelim" 

Böyledir Metin Oktay'ın sevdası ne paraya ne pula değişilmeyecek kadar büyüktür Galatasaray sevdası. Galatasaray'ın yeni Metinleri sizin kıssadan hissede sizler için, "Transfer taksidini aldığı gün, Bebek'te Turgay Şeren ile birlikte yürürken simit tezgahını denize düşüren gariban simitçiye tüm transfer taksidini çıkarıp veren o güzel adama Metin Oktay denir. Paraya Galatasaray sevdasını tercih etmeye parayı insanları mutlu etmek için kullanana da Galatasaraylı denir. 

FLORYA'DA 2 FENERBAHÇELİ 1 GALATASARAYLI!

Florya, Beyti Restaurant masada 3 kişi var. İkisi Fenerbahçeli biri Galatasaraylı. Masaya bir çanta dolusu para konur. Bırak Galatasaray'ı bize gel derler. Galatasaray sevdasını iliklerine kadar hisseden yürek Metin Oktay'ın yaptığı gibi, "Galatasaray'dan beni ayıracak para daha icat olmadı" der ve nazik bir şekilde teklif red ederek masadan kalkar.

Peki bu olayı birde yaşayan bir kişiden dönemin futbol şube sorumlusu Fatih Gökşen'den dinleyelim:

"Dört yıl üst üste şampiyon olduğumuz dönemde rakiplerimiz çok büyük paralar teklif ettiler. Hatta ben o dönemde başka bir transfer girişimim sırasında şahit oldum; Şadan Kalkavan ve Selim Soydan Fatih Hoca'ya büyük bir para teklif etmişlerdi. O bu paraları elinin tersiyle geri çevirmişti." 

Sevdayı yazdım, Metin Oktay ve Fatih Terim gibi bütün Galatasaray sevdalılarına selam olsun...