Sevince gölge düştü

Fenerbahçe liglerin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Geçtiğimiz pazar günü, şampiyonluk kutlamaları için tören hazırlığı başlamıştı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nden çıkıp, Bağdat Caddesi ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarlar sevincin ve mutluluğun doruğuna ulaşmıştı. Tören başladığı zaman malzemecisinden futbolcusuna kadar birer birer sevinç platformuna davetiye çıkarılarak çağrılmışlardı. Ardından yöneticiler sonra da Başkan Aziz Yıldırım...

Aziz Yıldırım, platforma göz yaşlarını silerek gitti. Sonra da kürsüye çıkarak, tüm Fenerbahçeliler’e bir konuşma yapmak üzere mikrofonu eline almıştı. Ne zaman ki konuşmaya başladı, Saracoğlu Stadı’nın bir bölümünde Genç Fenerbahçeliler grubu olarak bilinen taraftarlar Alex lehine tezahürata başladı. Vay! Sen misin Alex diye bağıran! Aziz Yıldırım, bu gruba ağıza alınmayacak, başkanlık makamına yakışmayacak serzenişte bulundu.

Ne gereği vardı...

Alex de Souza da bu takımın bir parçası değil miydi? Kaptanı değil miydi? Şampiyon olduğu zaman arkadaşlarına dünyanın bir ucu Brezilya’dan tweet atarak, kutlayan Alex değil miydi?.

Bu sevinç yumağını yakalamış olan Başkan Aziz Yıldırım, Alex’in lehine yapılan bu tezahüratı duymazdan gelse daha iyi olmaz mıydı? Üstünde durmasa daha da iyi olmaz mıydı? Veya biraz daha ileriye gideyim, şampiyonluk kutlamasına Alex’i bile davet etseydi daha iyi olmaz mıydı... O hiddetli, o sinirli haliyle, bu kadar taraftara tepki göstermesine bir türlü anlam veremedim. Taraftar küfür mü etti? Hakaret mi etti, sadece Alex lehine tezahüratta bulundu. Bunun karşılığı, “Paralı köpekler” hitabı bu taraftar grubuna gereksiz bir serzeniştir.

Kısacası tüm Fenerbahçeliler şampiyonluk kutlamasını türküler, şarkılar, karnaval havasında götürürken, Sayın Başkan Aziz Yıldırım, bu konuşmayı keşke yapmamış olsaydın.

Yakışmadı ve yakıştıramadım.

Aziz başkanın gereksiz sinirlilik hali, şiddetli hiddeti, serzenişi, koskoca bir sessizlik yarattı. O taraftar grubu bu konuşmayı haketmedi.. Neden, niye, niçin? Sevinmek varken, sevincin doruğuna çıkmak varken.. Bu hiddet ve bu şiddet yakışmadı başkan..