“Seviyorum işte, var mı diyeceğin?”

Kayserispor Başkanı Recep Mamur’un, Kulüpler Birliği başkanlık seçiminde F.Bahçe’nin vekaletini elinde bulundurması; büyük eleştiri konusu olmuştu... Adamın adı yalakaya çıktı.

Bu vekalet işi; ciddi anlamda kavgalara yolaçtı. Hatta terbiye sınırlarını aşan, dehşet anları yaşandı.

Biliyor musunuz ki; “Aziz Yıldırım yalakası” denilen Recep Mamur; kısa bir süre öncesine kadar, azılı bir Aziz Yıldırım düşmanıydı. F.Bahçe, Kayseri deplasmanı oynamak üzere Kadir Has Stadı’na geldiğinde; Başkan Mamur (Yıldırım’la karşılaşmamak ve nezaketen de olsa onun elini sıkmak zorunda kalmamak için) maça bile gelmiyordu. Kayseri’de takımını seyretmediği maçlar, F.Bahçe’nin geldiği maçlardı.

Verseler, Aziz Yıldırım’ı bir kaşık suda boğardı. O denli nefret ediyordu.

* *  *

Bu acı gerçeği şundan biliyorum... Bir kaç sene evvel, Kayseri ligin ilk yarısının bitimine yakın haftalarında, hep lider konumdaydı. Dikkatleri üzerlerinde taşıyıp gündem oluşturdukları için, neler olup bittiğini anlamak üzere (Birebir görüşmek için) randevu talep ettirmiştim.  Kulüp menajeri sevgili dostum Süleyman Hurma; “Ali Sami Alkış aracılarla randevu talep etmez. Açar telefonu geliyorum der, gelir. Başımızın üstünde de yeri olur” demişti. Bu iltifatı perçinleyen coşkulu bir evsahipliği göstermişti. Sağolsun!

Recep Mamur işte o buluşmamızda, F.Bahçe Başkanı’na saydırıp duruyordu ama; Yıldırım’ın Kulüpler Birliği Başkanı olduğu dönemde duygularının tamamen değiştiğini (Hatta tam tersine döndüğünü de) söylüyordu.

F.Bahçe Başkanı için artık “Sert ama mert biri” diyordu. “Göründüğü ya da sanıldığı gibi değil, özü-sözü doğru bir adam. Üstelik becerikli” diye ekliyordu. Yine Recep Mamur anlatmıştı:

“Aramızdaki başkanlardan biri hastalandığında, hepimizi özel uçakla ve mazeret kabul etmeksizin toplar; ziyarete götürürdü. Şov sanılmasın diye de; basının bu işten haberi bile olmazdı. Merhametli biri... Ben bu adamı nasıl sevmeyeyim. Şimdi onun hayranı oldum.”

* *  *

Anlayacağınız, Kulüpler Birliği’ndeki vekalet işi; anlık yalakalığa değil, kronik bir sevgiye dayanıyor. Yanlış anlamaları önlemek için, anlatayım dedim.