Seyretmeden yazıyorum...

Bu sabah reyting listelerini alanlar TV 8’in Bu Tarz Benim’i ve Show Tv’nin Bu Tarz Benim’i arasındaki duruma bakacaklar. Yazıyı, dün ve Show Tv’nin yayınını seyretmeden yazıyorum.

Seyretmediğin şey yazılır mı, normalde yazılmaz... 20 yıldır kamera önü kamera arkasında çok zaman geçirdim, kazandığım tecrübe diyor ki Show Tv bu yarışmadan galip çıkacak... İki hafta öncesine kadar bunun aksini düşünüyordum ama yarışma günü daha farklı düşünüyorum.

***

Önce bir noktanın altını çizmem gerek. TV 8 daha küçük kanal o yüzden Show Tv yarışı kazanır demiyorum. Acun programları nasıl büyük kanaldan TV 8’i gittiğinde tuttuysa Bu Tarz Benim de tutabilirdi.

Peki niye tutmadı? Aslında Hülya Avşar’ın kurtarıcı olarak eleme gecesine dahil olması Yıldız Tilbe’ye bilerek çakması bu sorunun tam cevabı. TV 8’in Bu Tarz Benim’i programı tutundurmak adına doğallığı kaybetti.

Kıyafetten yarışmacıların öyküsüne dönmek, yarışmacılar kapışsın diye ekrandan yansıyan bir çabaya girişmek samimiyet problemine ve seyircide izlediğim kurgu mu duygusuna yol açtı. Bir programın intiharı anlamına gelir seyircide bu duyguya yol açmak...

***

Gelelim Show Tv’de ekrana gelecek yarışmaya... Bülent Ersoy bulunduğu yerde başkalarının parlamasından çok hoşlanmaz, önce baskın karakter olacağının altını çizeyim. Reyting için tam da şarkının finalinde bayıldığını da hatırlatayım ki yayına asılmasına şaşırmayalım.

Jürisi kesinlikle kötü değil programın ama aslında başarı biraz da yarışmacıların durumuna bağlı.

TV 8’deki Bu Tarz Benim erken yola çıkmanın, orijinal olmanın avantajını kullanamadı. Show Tv şimdi rakibinin yaptığı hatanın ve sabırlı olmanın ekmeğini yiyecek.

Bu formatın bitip bitmediğine gelince, o konuda karar vermek için kendi aralarındaki rekabete değil yarışmanın ilk 100’de nerelerde dolaşacağına bakacağız...