Þeytan'ýn en acýmasýz zebanilerinden casus Lawrence "Ah bir Kürt devleti kurabilseydim, tarihten Türkleri silecektim!" diye dövünüp dururken bir gece içkiyi fazla kaçýrýnca motosikletiyle bir aðaca çarparak gebermiþ. Ölmüþ demeye elim varmýyor çünkü bu eþcinsel zebaninin yapmadýðý kötülük kalmamýþ soylu Türk miletine! Ölmeden söyledikleri aslýnda Ýngiliz derin devletinin yüzlerce yýldýr deðiþmeyen siyasetitnin bir özetidir sanki.
Haziran 1919'da Baðdat Ýngiliz Komiseri Albay Wilson, Ýngiliz gözetim, denetim ve sýnýrsýz desteðinde baðýmsýz bir Kürt devleti kurulmasý için giriþimlerde bulunmaya karar vermiþ ve Ýngiltere Dýþ Ýþleri Bakanlýðýndan izin istemiþ. "Kürt Devleti"nden amaç Anadolu'da bin yýldýr et ve kemiðe dönüþmüþ, Ýslam çimentosuyla birbirine baðlanmýþ, tek millet olmuþ Türk ve Kürtleri birbirine düþürmektir.
Ýngiliz'in istediði Kürtlerin iyiliði ya da korunmasý deðil, dinsiz, köksüz, bölgedeki diðer Müslümanlara ve ülkelere karþý kullanabileceði bir casus devlet kurmaktýr. Ýngiliz derin devletinin askýl hedefi Mezopotamyanýn zenginlikleridir. Bu zenginlikleri Türkiye, Rusya, Iran ve Suriye baþta olmak üzere kimseyle paylaþmak istemez.
Ýngiliz eski BB Lord Palmerston'un söylediði gibi Ýngiltere'nin ebedi dostu ya da düþmaný yoktur, "Ýngiltere'nin çýkarlarý ebedidir görevimiz de bunlarý gözetmektir." diyerek Ýngiliz dostluðunun ne kadar geçici hatta aldatýcý olduðunun altýný çizer.
Kürtler Ortadoðu'nun deðerli ve de çok önemli bir parçasýdýr. Devrim sonrasý Irak'ta eziyetler çekmiþ, Saddam'ýn acýmsýzlýðý altýnda inim inim inlemiþ, Suriye'de bir yurttaþlýk bile onlara çok görülmüþtür.
Kürt halký, özellikle tek parti döneminde, Türkiye'de de zorlu þartlarda yaþamýþ gerek PKK gerekse de Türkiye devleti içine çöreklenmiþ derin devlet yapýlanmasý Kürtlere yaþam hakký tanýmamýþ. Derin devlet vatansever Kürtleri bile þiddet ve iþkenceyle terbiye etmeye soyunurken yaklaþýk 40 yýldýr Türkiye'de terör rüzgarlarý esdiren PKK'nýn katlettiklerinin büyük bir bölümünü Kürtler oluþturmuþ.
PKK terör örgütü büyük bir iyi niyetle baþlatýlan çözüm süreci kapsamýnda , terörü daðlarda sözüm ona durdurmuþ görünse de KCK yapýlanmasý adý altýnda kentlere inmiþ ve yasadýþý bir devlet yapýlanmasýný baþlatmýþ. Türkiye'de oluþturmaya çalýþtýðý bu devlet düzenini, Suriye'de çoktan uyugulamaya baþlamýþ zaten.
Türk ordusunun '90'lý yýllarda giriþimleri sonucu PKK çapulcularý, önderleriyle birlikte Suriye'ye kaçmak zorunda kalmýþ. Türkiye'nin baskýlarý sonucu 40 bin Türkün ölümünden sorumlu olan, örgüt içinde de 18 bin infaz gerçekleþtiren PKK'nýn reisi Abdullah Öcalan'ý ülkeden çýkarmak zorunda kalmýþ..
(Yarýn: PYD,PKK derken Ýngiliz'in MI6'sý gene sahnede!)