Show TV akıllı iş yapmış...

Show Tv, A Milli Futbol Takımı’nın maçlarının yayın hakkını aldı ya, akıllı bir iş daha yapmışlar. Maçları anlatması için Melih Gümüşbıçak ile anlaşmışlar.Haberi bana veren futbol ve televizyon dünyasını çok iyi bilen bir kaynak ve bugüne kadar da beni hiç yanıltmadı.

Belki çok az kişi bilir ama Melih Gümüşbıçak, eski bir futbolcudur, Genç Milli Takım forması da giymiştir. İçeriden olma avantajı Melih Gümüşbıçak’a sahada bir futbolcu sakatlandığında ne olduğunu, oyun sistemi değişikliğini ya da ilginç pozisyonları her zaman daha net anlatma imkanı sunuyor.

Bir adım ötesi, insanlar ekranda maç seyrederken bildik, güvendik sesler ararlar ki şu an o isimlerin başında yer alıyor Melih Gümüşbıçak.

Şimdi iş futbol maçı tecrübesi çok fazla olan yönetmen ve reji ekibini bir de en iyi teknik araçları bulmak ki bu konuda Genel Müdür Semih Kaya başarılı bir isimdir...

Bir tören iki haber...

İstanbul Spor A.Ş.’nin, artık bir marka haline gelen, eski adı Avrasya şimdiki adı İstanbul Maratonu’nun teşvik ve vefa ödülleri dağıtıldı önceki gece. Televizyon köşesinde ne işi var bir törenin diyenler lütfen acele etmesin. Bu tür törenlerde her medya kuruluşu kendi aldığı ödülü bir de ödül alanların toplu görüntüsünü alır.

Televizyonculuk açısından hatalı bir tutum bu.Ödül töreninde en fazla alkışı alan, en duygusal an basın fotoğrafı kategorisinde yaşandı bu sene.İstanbul Maratonu’na katılan, ampüte yani bir bacağı olmayan bir sporcunun koşarken çekilmiş fotoğrafı aldı ödülü.Peki ödülü kim verdi diyecekseniz, ödülü veren fotoğrafı çekilen ampüte sporcuydu. Doğrusu çok iyi düşünülmüş, muhteşem bir andı ama kaç kamera kayıttaydı bilmiyorum o an?..

***

Dikkat çeken bir başka ayrıntı, Altın Portakal’da sahneye kot, atlet, ceketle çıkan sinemacılar keşke geceye katılsalar ve spor camiasının bu ödül törenini ne kadar ciddiye aldıklarını görselerdi. Geceden televizyonculuk adına bir başka haber daha çıkardım.

Hazım Körmükçü uzun zamandır ekranlarda yoktu meğer müzik işine başlamış.Davullarla sundukları performans yakın bir gelecekte televizyon programlarında sergilenmeye başlayacaktır. Son bir notum daha var, protokol sıraları illa çok havalı olmak zorunda değil.

Yaşı iyice ilerleyen spor yazarı Kahraman Bapçum’a sahneye çıkarken ve inerken yardım eden isim Spor A.Ş. Genel Müdürü Alparslan Ertekin oldu. Çok güzel bir görüntüydü...