Show TV başarılı olur mu?

Show Tv, yeni sezonda, yeni sahibiyle ne yapar? Bu soruya cevap vermek için Star Tv tecrübesine bakmak lazım.Doğan Grubu, Star Tv’yi TMSF’den satın aldıktan sonra amiral gemisi Kanal D’nin yanında konumlandırdı. En iyi işler Kanal D’ye, Kanal D’de tutmayan ya da tutma imkanı olmayan işler Star Tv’ye yollandı.

Kanalın elinde şimdi Atv’de reyting rekorları kıran Nihat Hatipoğlu gibi isimler de vardı ama prime-time kötü olunca kanal üzerindeki ölü toprağını atamadı. Haberlerde Uğur Dündar-Yılmaz Özdil reytingi sizi yanıltmasın, onlar da tüm rakipleri reklama çıktıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika bültene devam ederek ortalama düzelttiler.

***

Doğuş Medya Grubu, Star Tv’yi aldıktan sonra çok akıllı davrandı. Kanalı prime-time reytinginin ayakta tuttuğunu bildiği için Muhteşem Yüzyıl ve Acun Ilıcalı’yla 4 gün prime-time’da kafaya oynamanın yolunu açtı. Ana haber önüne iyi bir yarışma koydu, haberden artı reyting değil aldığını koruyarak geceye devam etmek istedi.

En büyük rakip Kanal D’nin birer sezon arayla sona eren Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne’nin boşluğunu iyi doldurdu. Muhteşem Yüzyıl günlerindeki maçları D-Smart’a verip, diğer günlerdeki Şampiyonlar Ligi maçlarını yayınlayarak en büyük iki kanaldan biri oldu.

Dikkat ettiyseniz, gündüz kuşağı, PT 2 dediğimiz saatler ya da kadın kuşağı hamleleri hep sonra geldi...

***

Show Tv yeni sezona yeni işlerle girecek ama bunların çoğu gündüz kuşağı ve PT2, PT3 saatleri. Okan Bayülgen veya Gülben Ergen reyting alsa bile para kazandırmaz zira o saatlerde reklam saniye fiyatları son derece düşük.

Mevcut dizi durumu Show Tv’yi kafaya oynayan bir kanal yapmaz, daha vahimi 2 sezondur zaten geri giden kanal bir sezon daha kaybederse bir daha diriltmesi zor olur. Bir zamanlar Kanal 1’de çok iş yapan Bizim Evin Halleri şu an Show Tv’de.

Ciner Grubu, Kanal 1 macerası sırasında da tutan dizi almak yerine sıfırdan diziler yaptırmış, çok para harcamasına rağmen başarılı olamamıştı. Bu gidiş tarih tekerrür ettirecek gibi...