Show TV ve dikkat Erhan...

Bloomberg HT’de ekrana gelen Kelime Oyunu, Gezi Parkı eylemleri sırasında çok konuşulmuştu. Hatırlarsınız, Kelime Oyunu’ndaki kelime oyunlarının ardından Ali İhsan Varol, kimileri tarafından sosyal medyada kahraman ilan edilmiş, onunla röportajlar yapılmıştı. O dönem, Varol’un işten çıkarılacağı dedikodusu yayılmış ama sonra bunun doğru olmadığı anlaşılmıştı.

Şimdi öğreniyoruz ki, Ali İhsan Varol ve Kelime Oyunu, Ciner Medya Grubu’nun yeni ve büyük kanalı Show TV’ye alınmış. Yayından kaldırılacağı iddia edilen bir program, 1,5 ay sonra aynı grubun en iddialı kanalına alındı. Gezi Parkı ve medyada yaşanan her olaydan siyaseti sorumlu tutma alışkanlığı olanlar acaba bu terfi karşısında ne diyecekler, merakettim...

***

Show TV’nin bir diğer transferi Kurtlar Vadisi oldu. Demek ki yeni sezonda Show TV’nin perşembe akşamları yayınlayacağı dizi de belli oldu. Bir kanalın sezonda liderliğe oynayabilmesi için en az üç günü ciddi farklarla birinci bitirmesi, diğer günlerde de mutlak ilk 3’te olması gerekir.

Şimdi gözler, Show TV’nin diğer günlerde ne yapacağı ve Kurtlar Vadisi çok reyting getirir ama alınan reklamlar maliyeti karşılamadığı için sık sık kanal değiştirir iddiasının yeni sezonun sonunda nasıl şekilleneceğinde...

***

Show TV Anchorman’i Erhan Çelik’i, yıllar önce Show Haber’de çalıştığı dönemden hayal meyal hatırlıyorum. Ama Kanal 7’de ekrana gelen Bu Kadar Olur ve haber bültenlerinden gayet iyi hatırlıyorum.

Muhabirlikten gelip meslekte zirve yapan herkese olduğu gibi Erhan’a da saygı duyuyorum. Bu sıralar Show Haber’in reytinglerdeki yükselişi konuşuluyor. Şu an Show Haber saat 19.45’te, rakipleri bülteni bitirirken başlıyor.

Bu durum bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı sorusunun yanıtı herkes için farklı olabilir. Yeni sezon başladığında, Show TV ana haber bülteni de saat 19.00’a döndüğünde şartlar eşitlenecek.

O zaman beklenen reyting gelmezse, bugün ‘aslansın’ diye kimi yöneticiler ilk sırt dönen olurlar, o yüzden aman dikkat Erhan...