Show TV ve TMSF

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Cuma öğleden sonra Show TV’ye el koydu. Bu, Show TV çalışanlarının maaşlarını artık zamanında alabileceği anlamına geliyor...Bir de Show TV’den alacaklı olanların durumu var... Mesela Acun Ilıcalı mesela Gani Müjde, mesela diğer yapımcı şirketler, onlar da paralarını bir şekilde alacaklardır.

Peki TMSF para tahsil etmek için işletme sermayesi koyması gereken, borç ödeyeceği yere neden el koydu diye soranlar var... Birincisi Show TV çok önemli bir marka... Şöyle anlatalım, yeni bir kanal kurmak ya da alınmış bir frekansı ilk 10 arasına sokmak çok zor ve pahalı bir iştir. İşte Turgay Ciner, Kanal 1 macerasına yaklaşık 150 milyon dolar harcadı, olmadı... İşte TNT, çok para harcanmış, Kurtlar Vadisi gibi seyircisi hazır dizileri transfer etmiş bir kanaldı, o da olmadı... Show TV yılların alışkanlığıyla hala ilk 5’te yer alan bir kanal, yaz sezonu iyi değerlendirilir, doğru anlaşmalar yapılırsa yeni sezonda yukarılara tırmanabilir ve değerine değer katarak satılabilir...Sky Turk 360’ın durumuna gelince... İlk gün acaba el kondu mu konmadı mı diye tartışanlar bile oldu. Bu üzerinde çok durulmama hali gösteriyor ki Sky Turk 360 haber kanalı olarak hala beklenen etkinlikte değil. Aslında adlarına 360’ı eklediklerinden beri, programlarının eli yüzü daha düzgün hale gelmişti. Ekonomi yayıncılığında iyi konuklarıyla dikkat çekiyorlardı... 

***

Gelelim TMSF neden Digiturk’e ya da Turkcell’e ya da Akşam Gazetesi’ne el koymadı sorularına... Digiturk, büyük bir yabancı ortağa sahip ikincisi şu an futbol piyasasını ayakta tutan yapı. Turkcell’in diğer ortaklarıyla uluslararası arenada yaşadığı çeşitli sorunlar var, Türkiye’ye ait bir markayı örselememek adına TMSF doğrusunu yaptı... Akşam Gazetesi’ne gelince, televizyon değer olarak her zaman daha kıymetlidir. Gazetede çalışanlar istifa eder elinizde sadece logo kalır ama televizyon öyle değil... TMSF Başkanı ‘gerekirse oralara da gideriz’ diyor zaten. ‘Diğer şirketlere el konmalıydı’ diyenlerin derdi üzüm yemekten çok bağcı dövmek sanki.