Show TV’nin doğru kararı...

Show Tv, A Milli Futbol Takımı’nın oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Şampiyonası grup eleme maçlarının yayıncısı oldu.

Açık söyleyeyim, bugüne kadar yaptıkları en doğru dürüst iş bu.Ama “maçları aldık yeniden en çok seyredilen kanallar arasına gireriz” diye düşünüyorlarsa bu işler o kadar kolay değil.

Yine Ciner Grubu’na bağlı Kanal 1 Dünya Futbol Şampiyonası yayınladı, maçlarda iyi de reyting aldı ve 91. dakikada içerik sorunu olduğu için seyirci yine başka kanallara gitti.

O yüzden maç yayını, öncesi, sonrası ve kanala gelen seyirciyi ekranda tutacak işler olmazsa maç günleri birinci olur sonra da yine kötü sonuçlar alırlar...

***

Şu an Show Tv’nin elinde HD maç yayını yapacak sayıda kamerası olan bir araç yok.Muhakkak kiralama yoluna gidecekler ama piyasada aletleri kötü ya da ekibi verimsiz şirketler var. İstanbul’da yapılan bir okçuluk yarışmasını farklı farklı kanallarda izlemiştim, canlı yayında oku görebildiğim anı bir başka kanalda görememiştim. Ekibi verimsiz çalışan bir iki firma var zaten onu da piyasa biliyor.

Neyse ki genel müdür Semih Kaya teknik kökenlidir bu işlerden anlar. Peki bu maçı kim çekecek, yönetmen koltuğunda kim oturacak?Doğrusunu isterseniz bu noktada da kiralama en iyi seçenekleri, zira top kaybolursa al başına belayı...

***

Gelelim işin en zor kısmına. Ciner Medya Grubu’nda futbol konusunda konuşmayı seven ve egosu şiş adam az değil.Mesela seyirci artık maç esnasında hakem yorumu istemiyor, o yüzden Bülent Yavuz nerede kullanılacak?Faik Çetiner Atv’nin Atv olduğu yıllardaki performansından uzak ama tahminen maç önü ve arkalarında stadyum yayınını o yapar. 

Peki maçlar iki spiker ile mi anlatılacak yoksa spiker artı yorumculu mu olacak? Spiker milli maç diye eyyam yapmayı sevenlerden mi seçilecek yoksa objektif sahada ne gördüğünü anlatanlardan mı?Soyunma odası koridoru röportajlarını kim yapacak? İkinci bir Buse Biçer yok ki Show Tv’nin elinde.

Ciner Medya Grubu’nun gazete futbol ekibi daha aklı başında cümleler kurar, Halil Özer ve Serdar Ali Çelikler bu sürecin neresinde olacaklar?

Maç yayınlarını almak ileriye doğru atılmış iyi bir adımdır ama bir kanalı vezir de edebilir rezil de...Show Tv şimdiden kolları sıvamalı ve eksiklerini giderme planları yapmalı...