Show TV’nin son şansı

Show Tv yargı tarafından tekrar Ciner Grubu’na iade edildi.

Alındığında zaten düşüşte olan bir kanaldı Show Tv ama geçen sezonu yönetim hatalarıyla daha da kötü geçirdi.

Burayı biraz açmak lazım. Show Tv satıldığında Doktorlar dizisinin bilmem kaçıncı tekrarı yayınlanan, elindeki büyük işlerin tamamını rakiplere kaptırmış, maaş ödeyemeyen bir kanaldı.

***

Bu sezon için daha kötü dememin sebebi ne denenirse denensin kanalın kafayı yukarıya kaldıramaması.

Ciner Grubu harcadığı parayla aslında çok daha başarılı sonuçlar alabilir, geçmişte Kanal 1’de yaptıkları hataların daha büyüğünü yapmadan ilerleyebilirdi ama nedense bunu yapamadılar.

Nedense’nin cevabı da aslında patronaj katlarına yayılan “biz bu işi öğrendik” edasıdır ama öğrenemedikleri ortada...

Show Tv adına geçen sezondan akılda kalan tek şey Milli Takım maçlarının yayın hakkı oldu.

***

Erol Aksoy’un açtığı davanın ardından yaşanan bir dizi olaydan sonra Show Tv tekrar Ciner Grubu’na geçti. Şanslılar, süreç uzasaydı yeni sezona hazırlık yapacak zamanı bulamayabilirlerdi.

Hoş, fazla iyimser bir bakış açısı benim ki, geçen sezon kendi kanalında final yapmaya hazırlanan dizileri transfer etmişlerdi, büyük oynamayı düşünemediler bir türlü.

Kanal D yeterince büyük bir kanal ama birinciliği almak, perşembe günlerini garantilemek adına Kurtlar Vadisi’ni transfer etti. Peki ya Show Tv neyi alacak?

Bu sezon Acun Ilıcalı günleri ve Muhteşem Yüzyıl’ın bıraktığı boşluk için rekabet olacak. Show Tv burada ne yapar acaba?

Bırakın transferi,yeni projeyi yayın özensizlikleri var hala...

Bir dönem kanalın en fazla reyting alan programı Cumartesi sürprizinde bu hafta “Derenin altından çok sular aktı” ifadesi kullanıldı ve eminim kimse bunun farkına varmadı.

Bu gidişle köprünün altından çok sular akar...