Şiddetli yağış haberi nasıl yapılır?

Şiddetli yağış haberi nasıl yapılır? Erdek üzerindeki bulut yaklaşık 10 kilometre kalınlığındaydı. İstanbul’un Anadolu kesimini vuran bulutun kalınlığıysa 5 kilometre. 

Daha garibi bu sistem normalin aksine batıdan doğuya doğru hareket eden bir sistem.

Tüm bunları yazdım zira yolların kapanması, evleri su basması kadar neyle karşı karşıya olduğumuzu da bilmek önemlidir.

Her kanalın meteoroloji uzmanları var ama özellikle sabah erken saatlerdeki yayınlar bant oluyor. Canlı yayına giden muhabirler de ister istemez sadece gördüklerini anlatıyor.

Dün sabah kanalların yayınlarını seyrederken daha fazla meteoroloji bilgisi alabileceğim yer aradım. Özel bir bilgi bulamadım herkes Meteoroloji’den gelen uyarıyı haber yaptı.

Televizyonculukta genel kuraldır herkeste aynı yayın olunca seyirci için öne çıkan kanal olmaz. Durumun özeti tam olarak bu maalesef...

Prandelli röportajı

TRT Spor Galatasaray’ın eski hocası Prandelli’yle konuştu.

Uyduruk transfer haberleri yapmaktan daha iyidir bu tür hesaplaşma konuşmaları.

Prandelli egoları kuvvetli bir adam, halen sene başı çalışmalarının Galatasaray’a kattıklarından söz ediyor. 

Futbolun doğası bunu gerektiriyor olabilir ama benim asıl merak ettiğim Prandelli’nin ayrıldığı günden bu yana söylediklerine karşı eski Başkan Ünal Aysal’ın neler söyleyeceği... Bakalım Aysal’ı bu konuda zorlayabilecek kimse çıkacak mı?

12 saatlik planlı kesinti

Dün sabah saat 08.00’de Sarıyer’in tüm köylerinde gitti elektrikler. Sadece elektrik değil giden aslında internet, deck telefonlar ve tüm iletişim gitti.

Hadi taşınabilir internetle durumu halletmek mümkün de kalanı ne olacak? 12 saat az buz bir zaman da değil. Meteoroloji diyor ki şiddetli yağış İstanbul’un göbeğini de vuracak.

İnsanlar evlerinden nasıl haber alacak, evdekiler acil bir durum olsa telefonla kimseye ulaşamayacak. Olağanüstü zamanlarda iş takvimlerinin ertelenmesi gerektiğini onlarca kez yazdım.

Mesela yılın en soğuk ya da en sıcak gününde elektrik kesilmez, yılın en sıcak gününde su kesilmez gibi bir sürü alt başlığı var bu işin.

Demek ki medya olarak bu işlerin üzerine yeterince gitmiyoruz. Bürokrasi iş takvimini biraz daha vatandaşa göre ayarlamayı öğrenmeli...