‘Şike’ iması bu kadar kolay olmamalı...

Galatasaray-Gençlerbirliği maçının ardından başlayan tartışmalar var. Tartışma iyidir de futbolda şike iması bu kadar kolay olmamalıNiye sorusu haklı bir soru ama biraz geçmişe de bakmak lazım. 

Bakın 3 Temmuz sürecinin hala altından kalkamadık.

Aradan o kadar zaman geçti Trabzonspor-Fenerbahçe kan davası bırakın durulmayı daha da şiddetlendi.  Bu öyle bir düşmanlık ki Fenerbahçe takım otobüsüne açılan ateş, planlı bir provakasyon bile diyemiyoruz. Şimdi yapılan şike imalarının bedeli gelecekte önümüze çıkma riski taşıyor. 

***

Futbol yorumculuğunda sert ve köşeli laflar etmek elbette dikkat çekici unsur ama sıkıntılar var.

Birincisi futbol seyircisi objektif yorum aramıyor, kendi takımının lehine yorum duymak istiyor.

Seyirci durduk yerde bu hale gelmedi, onları bu hale getiren yine yorumcular oldu.

İkincisi, ortaya çıkan puan tablosundan rakip takımlardan ziyade diğer takımların kendi sahasında kaybettikleri puanlar etkin oldu.  Doğru televizyonculuk açısından altı en çok çizilmesi gereken nokta burası. Bunu yapmak yerine biz daha çok hakemler üzerinden gidiyor, hem ayıp ediyor hem de tüm futbolu riske sokuyoruz.

Ekranda futbol konuşması bizim kadar çok olan bir ülke var mı bilmiyorum ama biz kendi ayağımıza sıkmaya devam ediyoruz her nedense.... Anna Karenina mı futbol mu?

Pazar günü 360 Tv tüm akşam programımı karıştırdı.

Ligin bitmesine sayılı hafta kala sinema mı yoksa futbol mu diye kafam karışmazdı normalde ama ekranda Anna Karenina olunca iş değişti.

Tolstoy’un en önemli eserlerinden biri, Sophie Marceu’nun usta oyunculuğuyla birleşince seyretmesi şart bir iş çıkmış ortaya.

Ne yaptığımı söyleyeyim, filmi seyretmeye başladım, maçı sosyal medyadan skor olarak takip ettim.

360 Tv sinema kuşağını başka gün ve saate alsa daha iyi olmaz mı?

Belki benim gibi seyirciler için olur ama tüm ekranların futbola döndüğü bir ortamda futbol sevmeyen seyirci için alternatif olmak da önemli.

Kaldı ki lig tatile girince saatle de oynanabilir.

Eğer imkanınız varsa 360 Tv’nin ekrana getirdiği iyi filmleri mutlaka kaydedin.

Sadece sizin değil ileride çocuğunuzun da işine yarayacaktır...