Şike konuşmayın diyorlar!

Televizyonculara “Şike konuşmayın izlenmiyor” diyorlar. Benim gibi köşe yazanlara “Şike yazmayın okuyucu kaybedersiniz” diyorlar. TV8 Ankara büroda sabah kuşağında program sunucusu olan Erkan Tan’ın deyimi ile diyecek olursak. “Öyle diyorlaaaar”

Dünya spor tarihinin en büyük şike olayını konuşmayın, yazmayın diyenler bunun bir yalan olduğunu kendileri de biliyorlar ama yine de bu ahlaksızlık çukurundaki aynada akislerini görmeleri veya birilerinin bu akisleri ona hatırlatmaları vicdanlarını rahatsız ediyor. Halbuki hiç konuşulmasa, hiç yazılmasa ve söylenmese ne kadar mutlu olacaklar. Kahretsin ki 35 haftadır Taksim Meydanını, Trabzon, Bursa ve Ankara meydanını mesken tutan bir avuç isimsiz kahraman Ahlak, Erdem, Adalet, Hak ve Hukuk kelimelerini yan yana getirerek inatla topluma ayna tutmaya devam ediyor.

Bunun en somut örneğini geçen hafta sonu iki ayrı kanalda yayınlanan spor programlarını mukayese ettirerek ispat etmeye çalışıyorlar. Bir programda Mehmet Baransu ile şike sanıklarının avukatları şike sürecini konuşurken diğerinde ise Caner’in oyundan atılması konuşuldu. El altından kamuoyuna şike konusunun konuşulduğu kanal, tarihinin en az raitingini almışken Caner’in oyundan atılması konusunun işlendiği program tarihin en yüksek raitingini aldığı pompalandı. Bir Ahmet Kaya şarkısının sözlerine konu olacak kadar “Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça” gözüken bu manzarayı bize satmak isteyenlerin zekamızın seviyesi ile ilgili fazlaca yanıldığını er veya geç anlayacakları günler yakındır. Medyada “Şike konuşmak para etmiyor” gazlamaları son sürat devam ederken, sözde TFF Başkanı Yıldırım.D kamuoyunda etkili televizyon yorumcusu ve gazetecileri arayarak şike konusunu artık konuşmamaları konusunda ricada bulunduğunu da duyuyoruz. 

Bir gurup Temiz Futbol eylemcisi bu acı ama gerçeği 24 Kasım’da Nyon’daki UEFA binasının önünde düzenlenecek eylemde bütün dünyaya bir kez daha haykıracaklar. “Sayın Platini’ye Türkiye’de şike serbest mi?” diye soracaklar. Bakalım O ne diyecek?

Yineleyelim, ben demedim. Öyle Diyorlaaaaar.

(Tv8, Erkan Tan Stayla...)