Şikenin FB’ye ağır faturası çıkıyor

Şike meselesinin Fenerbahçe'ye faturası çok ağır olacak ve bu faturanın kötü etkileri senelere yayılacak.

Henüz daha temyiz aşamaları belli değil ama iç mahkemelerde iki mahkumiyet kararı var, konu da şike.

UEFA'dan da ceza geldi, bu karar da şimdi temyiz aşamasında.

Her Fenerbahçeli gibi ben de bu temyiz aşamalarının kulübün, yöneticilerin lehine sonuçlanmasını isterim ama, gerçekçi olmak lazım, çok da kolay görünmüyor.

Fatura büyük olacak diyorum ve bu faturanın ilk işaretleri bu sezon yapılması planlanan transferlerle gözükmeye başlıyor.

Benfica'dan Oscar Cardozo'yu almaya niyetlendik, bu adamı bize karşı oynadığı iki maçta da yakından izledim, kötü asla değil ama büyük star da değil, bu şartlar altında Cardozo'yu bile renklerimize bağlamak olanaksız, iki, üç sene Avrupa kupalarında oynayamayacak bir takıma iyi futbolcu gelmez, göreceksiniz, gelenler olursa da mutlaka taponları olacaktır.

Yaşı kırka yaklaşan Alex belki jübile için gelir, çok da iyi olur, kendisine karşı gösterilen inanılmaz vefasızlık böylece bir ölçüde giderilir.

Alex gibi takıma çok ama çok büyük faydaları dokunmuş bir oyuncunun gönderiliş biçimi zaten tek başına takımın nasıl yönetildiğinin göstergesi idi, şimdi de bu göstergenin, kötü yönetimin hukuksal boyutları gündemde.

Önümüzdeki iki-üç sene iyi futbolcu transfer edemeyeecğiz, mevcutların da iyileri muhtemelen gidecekler, Avrupa cezası nedeniyle kulübün bütçesi perişan bir hale gelecek, ceza bittikten sonra bile iyi transfer yapacak para bulmak zora girecek.

Fenerbahçe'yi çok zor günler bekliyor.

Ve birileri, bu sürecin sorumluları, Fenerbahçe'ye bu durumu yaşatanlar, şimdi birlik ve beraberlik bekliyor.

Birlik ve beraberlik bu kadro tümüyle bu asırlık çınardan kirli ellerini çektikten sonra mümkün olacaktır.