Sıkıntı savunmada

Kıyasıya bir mücadele ile başlayan maçta şu takım daha üstündü demek haksızlık olur. Trabzonspor her hattı ile gol peşinde koşarken Sivas hem atakları karşılayıp hem de gol kazanabilmenin uğraşında oldu.

Seyredenler açısından iki takım da hazır ve istekli göründü. Özer, Mehmet Ekici ve  Fatih Atik orta sahada savunmayı ilerde yaparak oyunu Sivasspor sahasına yıktı. Bunda Yusuf’un çok istekli olması da etkili oldu.  Trabzonspor her zaman yaptığını yaptı; iyi oynadığı maçta savunma hatasından son dakikada kalesinde golü gördü.

Alakasız, pozisyonla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir top tamamen Trabzonspor savunma hatasından Sivasspor golü olarak ortaya çıktı. Golle ortaya çıkan gerçek şu ki; kaleciye golü  yetersiz savunma yedirir. Savunmayı değiştirmeyip kaleciyi değiştirmenin takımınıza kazandıracağı bir şey olmaz.

Trabzonspor ilk defa “Bu maçı kazanacağım başka yolu yok” havası ile ikinci yarıya başladı. Net pozisyonlar yakalamasa da, Sivasspor savunmasını bunaltan ve her an gol olacak beklentisi yaratan vuruşlar yaptı. Ama bunlar bazen Sivasspor savunması ve kalecisi tarafından kurtarıldı bazen de şansa gol olmadı.

Musa Nizam-Erkan Zengin değişikliği zaten atak oynayan Trabzonspor’u daha da hızlandırdı. Gol de bu hızla geldi. Erkan Zengin oyuna girdikten sonra ilk buluştuğu topu ceza alanına ortaladı. Mehmet Ekici de klas bir vuruşla takımını öne geçirdi. İlk yarıda Yusuf’un ikinci yarıda da Mehmet Ekici’nin birer şutunun direklerde patladığını da atlamamak lazım. Bordo-mavili takımın ilk golünü kaydeden Oscar Cardozo kapanış golünü de Sivasspor filelerine bıraktı. Bu golde de Erkan Zengin’in payını unutmamak lazım.

Trabzonspor hazır. Trabzonspor ortada ve ileri uçta sıkıntı çekmez.

Trabzonspor savunmayı toparlamalı.

Trabzonspor bu moral ve istekle oynarsa maçları kazanma şansı var.

Peki kazanırsa ne olur? En iyi ihtimalle 4’üncü. 

O zaman soru şu: Madem en iyi ihtimal 4’üncü olmaksa, Trabzonspor’u batırmakla karşı karşıya getiren pahalı transfere gerek var mı?