Sıkıntılı başlangıç

Fenerbahçe kendi sahasında Kardemir Karabükspor karşısında istenilen ve beklenen futbolu sergilemekten uzak kaldı. St. Ettienne karşısındaki Karabük, 120 dakikalık futbol sonrasında Fenerbahçe deplasmanına gelmiş, yorgun-argın olmalarını beklerken Fener daha yorgundu...

Maçın ilk golünü Emenike ile kazanan Fenerbahçe’nin, geriye kalan dakikalarda skora koşacağını düşünürken hiç de beklediğimiz gibi bir performans sergilemedi. Kumbela’nın Karabük adına kaydettiği golde ise Fenerbahçe savunmasıyla birlikte kaleci Mert hata yapınca Kumbela’nın golüne de zemin hazırladılar.

Sonrasında oyun karşılıklı az pozisyonlar üreterek ağır tempoya dönüşmesine rağmen Sow’la Fener ikinci golü buldu. Fenerbahçe’nin attığı gollerin sayısına bakıyorum, üç gol atıyor ama 2-2’ye maçı getiriyor... Kaleci Mert’ten dönen topu savruk ve kontrolsüz Kadlec kendi kalesine atma hünerini göstererek (!) Fenerbahçe’nin üç puanlık şansını riske etmiş oldu.

Ligin ilk maçları her zaman zordur... Fenerbahçe de Webo’yla bulduğu golle kazanma şansını bir kez daha elde etmiş oldu. Maç çok gollü gibi gözükmesine rağmen oynanan futbol kalite olarak vasatın altındaydı.

Öyle veya böyle... Kaleci Volkan Demirel’e parantez açmak isterim... Lüzumsuz hareketlenmelerinden dolayı cezalı duruma düştün. Yerine Mert görev aldı. Onun da hatalarından kaynaklanan golleri izleyince asla Mert’e kızamaz oldum... Bütün fatura kaleci hatalarıyla sana çıkmış oldu Volkan kardeşim... Artık bir zapturapta gel de takımını yalnız bırakmaktan vazgeç. Sahanın dışında da Fair-Play anlayışındaki görüntünü sergilersen hem takımına, hem de kendine yararlı olursun. Benden hatırlatması...

İsmail Kartal, Diego’yu kenarda oturttu. Böylesine bir yıldız neden ilk 11’de oynamadı. Bunu da sorgulamak istiyorum...