Sıkıntılı galibiyet

Fenerbahçe dünkü deplasmanda oynadığı futbolla, sıkıntılı bir galibiyet aldı.  Daha birkaç gün öncesinde; Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor’u farklı yenen Fenerbahçe için, “Antep karşısında oynayacağı futbolu merakla bekliyorum” demiştim. Gördük ki, iyimser beklentilerimiz gerçekleşmedi.

Bu satırları yan yana koyarken, skorla yakından uzaktan ilgim yok. Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu futbol ile ilgileniyorum. Sernas, golü atmadan evvelki bir pozisyonda, üstüne gelen topu çok iyi kontrol etti ama öylesine kötü bir vuruş yaptı ki, o dakikalarda takımını golden mahrum bıraktı. Aynı Sernas, Turgut’un soldan getirip al at pasında kaleci Volkan’ın kafasının üzerinden Antep adına golü atan oldu.

Aykut Kocaman’ı hala çözemiyorum. Bunca sene geldi geçti. Hep akıllara durgunluk veren, abuk sabuk rotasyonlara girdiğini izliyoruz. Semih, Bursaspor karşısında hem oynayan hem oynatan adamken, dün ilk yarıda Aykut tarafından görevlendirilmedi. İkinci yarıda oyuna giren Semih, bir gol kaçırdı; Fenerbahçe’nin galibiyeti getiren ikinci golünü atan da oldu.

Kuyt’ın ilk geldiği günlerdeki oynadığı oyun, attığı goller, herkesi alkış tutmaya zorlarken; son maçlardaki Kuyt, o dönemi mumla aratır oldu.

Fenerbahçe takım olarak, olağanüstü tecrübeli futbolculardan oluşuyor. Ama her nedense bu oyuncular üst düzey tecrübelerini, özellikle deplasman maçlarında gösteremiyor ve ürkek futbol oynamayı yeğliyorlar.

Fenerbahçe son maçlarda ilk yarılarda yok. Maçların ikinci yarılarında baskı kurarak, rakip ceza sahası içerisinde golü zorlayarak, pozisyon üretmeye çalışıyor; ilk yarılardaki futbolu tekzip edercesine daha iyi görüntü veren Fenerbahçe’ye dönüşüyor. Niye böyledir, vallahi de billahi de anlamıyorm. Bir bilen varsa çıkıp anlatsın! Ama elbette kazanılan maçtan sonra kusurlar ortaya atılmaz!

Salih’in son maçlardaki futbolu beğeni kazanırken, o da dünkü maçta ancak ve ancak maçın bitiş dakikalarında görevlendirildi. Yetenek, istek, arzu, bu futbolcuda varken, neden Aykut Kocaman oyunun başında görevlendirmiyor?

Dün Gazianntep karşısında zorlukla 3 puan alan Fenerbahçe’nin, sonraki maçlarda daha iyi futbolla, sıkıntılardan uzak bir galibiyet almasını diliyor ve yazımızı noktalıyoruz.