Sıkıntılı galibiyet

Öylesine zamansız, öylesine hesapta olmayan puanlar kaybetti ki Fenerbahçe, hani neredeyse o farklı puan avantajını acabalara, sıkıntılara soktu. Kasımpaşa maçında ise ilk yarı itibariyle hiç de iyi futbol sergilemeyen üstelik de gol pozisyonu bulmakta zorlanan bir Fener izledik. Kolay değil, kendi evinde kendi seyircinin önünde oynasan bile bu kadar puan kaybına girdikten sonra elbette sıkıntılar yaşamak zorunda kalırsın.

İlk yarıda Kasımpaşa adına, Babel’in ayağındaki topu gevelemese Kasımpaşa golü gelirdi. Maçın ilk 45 dakikasında önemli pozisyon olarak Babel’in kaçırdığı pozisyonu söyleyebilirim. İkinci yarı başında Alper ile kaçırılan bir gol, ardından Kasımpaşalı Kerem’in kırmızı kartla dışarıya çıkması geriye kalan 40 dakikalık sürede 10 kişi kalan Kasımpaşa, F.Bahçe, oyuna üstünlüğünü kurmaya başladı. Emre’nin golü ise kalite kokuyordu. Öylesine bir kalite ki, Kasımpaşa kalesini 90 tabir edilen çatalına asmış oldu. İşte bu golden sonra Fener takım olarak biraz stresten kurtulmuş, daha rahat futbol sergilemeye başladı derken Kasımpaşa, Adem’in kafa şutunun auta gitmesine rağmen Fener’in yüreğini ağzına getirdi. Malki’nin kafa golüyle maçı eşitlemiş gözüken K.Paşa, hemen ardından savunma güvencesinin dışına çıkan Bekir tekrar Fener’i öne geçiren ikinci golü atarak, bir kez daha rahatlattı.

Böylesine zorlu maçlar öncesi Ersun Yanal’ı kusura bakmasın yermek istiyorum. Yahu arkadaş sen Holmen denen bir futbolcudan ne bekliyorsun ki, kafadan sahaya sürüyorsun. Ne oldu da Baroni’den vazgeçtin. Bir de Salih’i unuttun. Bu futbolcu kardeşimiz, sayende yok olup, gidecek. Böylesine bir genç yeteneğini senin gibi tecrübeli teknik adamın görmezlikten gelmesine Holmen gibi bir adama da görev vermene aklım sırrım ermiyor. Fenerbahçe adına Kasımpaşa maçı, iyi futbol bekleme maçı değildi. Mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Puan değil, 3 puan alma maçıydı. Bunun için zor bile olsa kazanmış olan bir F.Bahçe maç fazlasıyla G.Saray ile arasındaki farkı 7’ye yükseltti ve Beşiktaş’la 5 olan puan farkının bu hafta inmesine izin vermedi.