Şili’deki ‘NO’nun karşılığı ‘EVET’tir!

BirGün gazetesi Pinochet’ye karşı 88 referandumunda ‘NO’ kampanyasını örgütleyen Reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada ile mülakat yapmış.. ‘Şili halkı inandı ve diktatörü devirdi, siz de başarabilirsiniz’ mesaj kaygılı bu mülakatı keyifle okuduk.. 73 sonrası Şili ile bugünkü Türkiye’yi özgürlükler vesaire açısından karşılaştırmışlar.. Çok başarılı.. Ancak anlamadım.. Nasıl olur da tek kelime ‘Amerika’ geçmez o konuşmada acaba?.. Değerli dostlar, 73 Şili darbesi, buz gibi bir Amerikan müdahalesidir.. Bakır madenlerini millileştirdiği için Amerika’nın hedefe koyduğu Allende, tam da 15 Temmuz benzeri bir operasyonla indirildi. Amerikan yetiştirmesi Pinochet’ye bağlı hava kuvvetleri, seçilmiş Başkanın sarayı La Moneda Palace’ı bombaladı.. Peşinden ordu saraya girdi.. Elinde silahıyla darbecilere direnirken öldü Salvador Allende.. Vaktin Amerikan Başkanı Nixon’ın ulusal güvenlik danışmanı Kissenger; “Seçmenlerce seçildi diye ülkeyi komünistlere bırakacak değildik herhalde” dedi.. Şimdi böyle bir diktatöre karşı verilmiş mücadeleyle 16 Nisan’ı karşılaştırıyor bu uyanıklar.. İşin aslını ben size arz edeyim.. Anlatılanın tam tersi..Ancak ve ancak Amerikancı 12 Eylül cuntacılarının yaptığı anayasa ve o anayasanın sunduğu sistem değişirse, Şili’deki 88 referandumunda çıkan ‘NO’ ruhu Türkiye’de vücut bulmuş olur.. Buradaki ‘evet’in karşılığıdır oradaki ‘NO’… Numara yapmayın.. Siz de biliyorsunuz..

Her şeye inanıyor Bu CHP seçmeni!

Hepsini anladık da “Başkanlık babadan oğula geçecek” gibi devre yakan bir slogana nasıl inandınız ya hu?.. Eren Erdem anlatmış.. Uzun uzun.. Özetle şöyle diyor..“.. Ey benim cahil kitlem.. Hiç okumaya etmeye gerek yok. Ben size anlatacağım.. Siz de inanacaksınız. ‘Evet’ çıkarsa başkanlık babadan oğula geçebilecek…” Aklınız alıyor mu?.. Ben inanamıyorum..   Sevgili dostlar, CHP seçmeni ile Ak Parti seçmeni arasındaki en kuvvetli fark nedir biliyor musunuz?.. CHP kitlesi okumuyor.. Sorgulamıyor.. Ne verirsen onunla yetiniyor.. Soruyorsun mesela… “Nerede yazıyor ülkeyi Cumhurbaşkanının kararnamelerle yöneteceği?” diyorsun, ses yok.. “Nerede yazıyor cumhurbaşkanının isterse meclisi feshedebileceği” diye soruyorsun, tıss.. Biri bir slogan atıyor ortaya, bunlar da inanıyor.. Okuyun azıcık okuyun..

Bence cemre düştü

Kimse kusura bakmasın valla.. Bence cemre düştü.. Televizyonda bu haberi yapınca takıntılı tayfa twitter’dan bombalamaya başladı.. “..Cemre diye bir şey yok Dede.. Bilim bunu kabul etmiyor…” Hep söylüyorum, yine söyleyeyim.. Bıkmadan usanmadan.. Ben cemrenin düştüğüne inanıyorum.. Hem de havaya.. “..Isınma havadan, sudan değil topraktan başlar..” Beni ilgilendirmez.. Benim cemrem havaya düştü.. İnşaallah yakında kalplere de düşer..