Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Şimdi akıllı okullu olduk

Evinize en yakın okul nerede, hangi kurumlar burs veriyor, yaz okulları... Yeni açılan bir internet sitesi hepsinin yanıtını veriyor.

“Daha bu seneki okul bitmedi” demeyin. Zaman çabuk geçiyor, bir ders yılı biterken aslında yenisi başlıyor. Hele de çocuğunuz bu yıl okula yeni başlayacaksa, ilkokuldan mezun olup ortaokula gidecekse ya da lise yollarına düşecekse... En yakın okul nerede, hangi kurum burs veriyor, peki ya okul dışı etkinlikler, yaz okulları? Sorularınız bunlarla bitmiyorsa buyurun sizi www.akilliokullu.com sitesinde ağırlayalım.

Bu eğitim portalı, anne babalara kapsamlı bir rehber sunarak çocuklarının eğitim sürecini yönlendirmelerine destek olmayı amaçlıyor. İl ve ilçeye göre yakın çevredeki anaokulları dahil tüm okulları haritada gösteriyor. Böylelikle kriterlerinize uygun, en yakın okulu bulmanız kolaylaşıyor. Çocukların eğitimi, sağlığı ve psikolojisi hakkında bilgilerin de bulunduğu site, aynı zamanda okul ve ebeveynlerin internette buluşabileceği bir platform.

YAŞAMINIZA REHBER DE OLUYOR

Bu platformda her türlü bilgi ve deneyim paylaşılıp nitelikli ve özellikle gerçek kaynaklardan bilgi alınabiliyor. Sitenin kurucularından Emel Göçmen Bozoğlu, farklı disiplinlerden gelen kadınların oluşturduğu bir ekip tarafından tasarlanan sitenin hangi ihtiyaçtan doğduğunu  anlatıyor: “Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, çocuğunuzun eğitimi söz konusu olunca akan sular duruyor. Ebeveynler çocuklarının en iyi eğitimi alması için seçim yapma sürecinde bilgiye ihtiyaç duyuyor. Akıllı Okullu, çocukların büyüme sürecinde eğitiminin yanı sıra sağlıklı bir psikolojik ve sosyal gelişim için Türkiye’de yeterli güvenirlilikte kaynağa olan ihtiyaçtan doğdu.”

Çocuklarınızı büyütürken karşılaştığınız sorunlar ya da onlara anlatmakta güçlük çektiğiniz konular hakkında uzman görüşlerinden faydalanmak için de bu siteyi takip edebilirsiniz. Bozoğlu “Örneğin birçok kişi çocuğuna ölüm kavramını nasıl anlatacağını bilemez. Çocuğun psikolojisini derinden etkileyebilecek bu ve yüzlerce başka konuda doğru hareket tarzını makalelerimizden öğrenebilirsiniz” diyor. Anne babaların hayatını kolaylaştıran bu gibi yardımların yanı sıra güncel eğitim haberleriyle de velilerin bilgilenmesini sağlıyor.

Bu hafta okul seçimi konusuna bir girizgah yaptık. Önümüzdeki hafta konunun uzmanlarından çocuklarımızı okula nasıl hazırlayacağımızı öğrenmeye ne dersiniz?