Şimdi ne oldi?

Dün akşam Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçı sizler hangi duygularla izlediniz bilmiyorum ama ben ilk dakikalarda yenilen golün ardından Fransa-Almanya maçını izleyenlerden oldum. İyi ki de izlemişim. Keyif veren heyecanlı bir maç oldu. Fransızların formasını çok beğendim. Alman disiplinini bir kez daha canlı gözlerle izledim.  Fransa-Almanya milli maçını izlerken gözüm sadece güzel formada kalmadı elbet. Fransa milli takımı kadar Almanya’daki İlkay Gündoğan’ı alıcı gözle izledim. “Hiç aklınıza Türk milli takımı gelip de o maçı merak etmediniz mi” diye sorar gibisiniz biliyorum. Geldi, geldi. Aklıma Türk milli takımı da geldi. 11 kişilik kadroda 6 siyahi futbolcuyu görünce ırkçılıktan yargılanan ve Türk Milli Takım kaptanlığına devam eden Emre. B geldi aklıma.

Devam devam. “Şike ile abad olunmaz” demiştik inanmamıştınız.

Temel’in yıllar önce dediği gibi “Şimdi ne oldi”

Şike çalıştayı ve ruh ikizleri

Hafta başında dünyanın en büyük şike yolsuzluğunun yapıldığı Türkiye’de, bir yandan İnterpol şike çalıştayı yaparken, diğer yandan Avrupa Birliği Polis Teşkilatı  Europol aynı saatlerde dünyadaki şike çetesinin fotoğrafını çekip Türkiye’nin bu fotoğraftaki rolünü ayan beyan ortaya koydu. Europol’ün açıklamasına göre Türkiye’de 79 maçta şike yapılmıştı ve bu şikelerin bir kısmı şaibeli 2010-2011 yılında gerçekleşmişti.

Sen misin şikecileri zorda bırakan. İmdada hemen İlhan Cavcav’ın Avrupa’daki ruh ikizi sayılabilecek Avrupa Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Michele Centenaro yetişti. Centenaro yaptığı açıklamada “Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA tarafından şike konusunda aklanan Fenerbahçe’nin temiz olduğu duyurdu. Sizi bilmem ama biz, Centenaro’nun bu açıklamasının Türk medyasına “Şike yapanı atarız ama FB hariç” olarak yansımasını manidar bulduk. Hatırlarsanız Türkiye’deki Kulpler Birliğinin atası sayılan İlhan Cavcav’da 3 Temmuz’da tarihin en büyük şikesi Türkiye’de patladığında benzer bir cümle kurarak “Büyük takımları düşürmeyin batarız” demişti.

Avrupa Kulüpler Birliği tıpkı Türkiye’deki Kulüpler Birliği gibi ciddiye alınacak bir kurum değil, hatta ikisi de yok hükmündedir ama bu açıklamanın şike kardeşliği yapanların nasıl çalıştığını görmemiz açısından manalı olduğunu düşünüyorum.