Türkiye, hayati öneme sahip bir seçimi geride býraktý. Hamdolsun, "Türkiye Yüzyýlý" yolundaki en büyük eþik kazasýz belasýz aþýldý. Þimdi "Türkiye Yüzyýlý" hayalini gerçekleþtirmek için gerekli adýmlarý atma zamaný.
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan artýk bir gelenek haline gelmiþ olan, seçim sonrasý zaferinin ilan edildiði konuþmasýna Kýsýklý meydanýnda baþladý. Külliyede ise dünyaya verilen mesajlarla büyük zafer taçlandýrýldý.
Konuþmanýn her bir cümlesi, önemli mesajlar içeriyordu.
Ama beni asýl heyecanlandýran mesaj Kýsýklý'da yaptýðý konuþmasýndaki þu cümlelerde saklý:
"Bu CHP, LGBT'ci midir? Bu HDP, LGBT'ci midir? Bu ÝYÝ Parti, LGBT'ci midir? O yanýndaki bazý ufaklýklar var, onlar da LGBT'ci midir? Peki, AK Partiye, MHP'ye, Cumhur Ýttifaký'nýn diðer üyelerine LGBT sýzabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doðuþtur. Bizde aile kutsaldýr. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadýna þiddet bizde haramdýr. Buna kimse tevessül edemez. Ümüðünü sýkarýz. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacaðýz. Yerine getiremeyeceðimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de baðlý kalacaðýz."
Aile... Evet aile...
Türkiye Yüzyýlý'nýn üzerinde yükseleceði temel taþ...
Hatta "Kilit Taþý".
Kilit taþý, Osmanlý mimarisinde hayati öneme sahip bir taþtýr. Genellikle tonoz, kemer veya kubbenin en üst noktasýnda bulunur ve yapýyý inþa eden bütün taþlarýn bir arada durmasýný saðlar. Kilit taþý ne kadar saðlamsa bina da o kadar saðlamdýr. Kilit taþýna verilecek bir zarar diðer yapýtaþlarýný da etkiler ve binanýn çökmesine yol açar. O yüzden kilit taþýný yerleþtirmek ve muhafaza etmek hayati bir öneme sahiptir.
Son yýllarda özellikle LGBT aracýlýðýyla yapýlan saldýrýlarla toplumun kilit taþý olan "aile" çok fazla yara aldý.
Adeta delik deþik edilen aile neredeyse "lanetli" ilan edilecek bir noktaya taþýndý. Bu ise bir topluma verilebilecek en büyük zarardý ve kanaatimizce aile bu noktaya bilinçli ve planlý bir þekilde taþýndý.
Küresel sermaye biliyor ki, aile olmayýnca bir toplumdan hiçbir þey olmaz. Ne ahlak ne maneviyat ne kültür ne de örf adet ve gelenekler...
Bu yüzden de bütün silahlarýný aileye yönelttiler ve toplumun kozasýný oluþturan en kýymetli müesseseye tamiri zor yaralar açtýlar.
Ailede, doðal olarak geliþen bir "aidiyet" duygusu vardýr. Aile fertleri arasýndaki bu duygu ortadan kaldýrýlýrsa ya da bir þekilde kalkarsa bu duygunun boþluðunu baþka grup ve topluluklar doldurur.
Þimdi yaralarý sarma zamaný.
Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Kýsýklý'daki sözleri bu yüzden çok önemli. Artýk aileyi önceleyen politikalar üretmenin zamaný.
Bu baðlamda ilk el atýlmasý gereken yer ise televizyon dizileri.
Dijital mecralarýn da artmasý ve yaygýnlaþmasýyla; çocuklarýmýzý çalmak, aile mefhumunu ortadan kaldýrmak ve toplumu ifsat etmek adýna LGBT lobileri tarafýndan alçakça sapkýn dayatmalar, dudak uçuklatan dizi ve programlar baþta olmak üzere her türlü çalýþma yapýldý/yapýlýyor.
Toplumu ifsat eden bu merkezler ýslah ve ikaz edilmeli, aileyi önceleyen bir þekle dönüþtürülmelidir.
'Def-i mefâsid, celb-i menâfiden evlâdýr'. Yani kötülüðü ortadan kaldýrmak, menfaat saðlamaktan önce gelir. Aile üzerinde topyekûn oynanan oyunlarýn çözümü için gereken adýmý daha iyi ifade eden baþka bir kavram/cümle olamaz herhalde.
Elbette sadece bunu yapmak yeterli olmayacaktýr.
Baþta eðitim camiasý olmak üzere kültür, sanat ve hatta ticarette aileyi önemseyen, aileyi ön plana alan yatýrým ve yaptýrýmlarla/programlarla, ivedilikle Türkiye Yüzyýlý'ný hep birlikte inþa etmeliyiz.
Bu millete yapýlacak en büyük iyilik, "aile merkezli sosyal yapýnýn güçlendirilmesi" olacaktýr. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Kýsýklý'daki konuþmasýnda söylemiþ olduðu, "Ümüðünü sýkarýz!" sözünü de bu baðlamda okumak ya da en azýndan böyle olmasýný arzulamak gerekir.